Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neuvjerljive izvedbe

Pljušte ostavke nakon loših rezultata: Japan i Honduras bez izbornika

Nakon neuspjeha u plasmanu u osminu finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu japanski izbornik Alberto Zaccheroni (61) podnio je ostavku na svoju dužnost...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alberto Zaccheroni koji je naslijedio Takeshija Okadu 2010. godine prvotno je rekao da će pričekati povratak u Japan prije donošenja odluke o budućnosti, ali očito se u međuvremenu predomislio. Zaccheronijev Japan iz skupine C je osvojio tek jedan bod u remiju 0:0 protiv Grčke. Protiv Obale Bjelokosti izgubili su 2:1, a protiv Kolumbije 4:1.

Najveći uspjeh s Japanom Zaccheroni je ostvario 2011. godine osvajanjem AFC Azijskog kupa 1:0 pobjedom u finalu protiv Australije.

Stopama Talijana krenuo je i kolumbijski stručnjak Luis Fernando Suarez (54), koji je podnio ostavku na mjesto izbornika Hondurasa nakon što su izgubili sve tri utakmice u skupini E.

"Donio sam odluku da odstupim s dužnosti. Vrijeme je za promjene. Novi će izbornik imati dobru momčad na raspolaganju, imamo kvalitetne mlade igrače i na pravom smo putu. Sačuvat će lijepe uspomene na ovo iskustvo i uvijek ću biti navijač Hondurasa", rekao je Suarez nakon posljednje utakmice na klupi srednjoameričke reprezentacije.

Suarez je od 2004. do 2007. bio izbornik Ekvadora s kojim se 2006. plasirao u drugi krug SP-a u Njemačkoj.

Pogledaj tablicu i raspored
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider