Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvat u momčadi turnira

Perišić 6. igrač Mundijala: Pogodite koji su Messi i Neymar!

Ivan Perišić nalazi na odličnom šestom mjestu ljestvice „Castrol Performance Indexa“ te je izabran u momčad prvog kruga Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 

Pogledaj raspored i rezultate

Ivan Perišić jedini je hrvatski reprezentativac koji se nalazi među deset najbolje ocjenjenih igrača Svjetskog prvenstva po „Performance Indexu“, specijalnom sustavu evaluacije učinka igrača koji je razvio FIFA-in službeni sponzor Castrol na osnovi slične ekspertize svojih motornih ulja. Ista tehnologija korištena je i na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici te na posljednjem Kupu konfederacija.

Perišić se nalazi na odličnom šestom mjestu s ocjenom 9.56 te je po tom kriteriju izabran u momčad prvog kruga Svjetskog prvenstva. Perišić je najbolje ocjenjeni vezni igrač. Prvi na ukupnoj listi je francuski reprezentativac Karim Benzema (9.77), a ispred Perišića su još samo Van Persie (9.72), Robben (9.67), David Luiz (9.63) i Nigerijac Enyeama (9.59), koji je ujedno i najbolje plasirani vratar.

S obzirom da je po mnogim ocjenama Perišić bio najbolji hrvatski igrač na Mundijalu, moglo bi se zaključiti da je ovaj sustav prilično objektivno analizira učinak igrača na travnjaku.

Najbolji strijelci: Messi 62., Neymara ni nema?

Međutim, mnogi će sa sumnjom zavrtjeti glavom kada doznaju podatak da je na toj istoj listi Lionel Messi tek 62. s ocjenom (8.52), iako je postigao četiri gola i nesumnjivo je među najistaknutijim pojedincima turnira. Neymara nismo uspjeli ni pronaći, nije među prvih 200.  No, nije li statistika samo netočan zbroj točnih podataka, a i teško da se tehnologija koja mjeri kvalitetu motornih ulja može sasvim precizno prebaciti na nogomet.

Kako god, Perišić je ovo evaluacijom dobio lijepo priznanje. Sljedeći najbolje plasirani igrač hrvatske reprezentacije na ovoj listi je Vedran Ćorluka koji se nalazi na 17. mjestu, a potom Ivica Olić na 53. mjestu. 

Pogledajte ljestvicu

Klikni i prognoziraj rezultate

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider