Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BBC, AS, Marca...

Svjetski mediji: Kazališni trenutak Freda, Brazilu je poklonjen penal!

Mediji diljem svijeta u prvi plan s utakmice Brazil - Hrvatska stavljaju sporni jedanaesterac dosuđen u korist Brazilaca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

ČITAJTE NAJNOVIJE VIJESTI O SVJETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU!

Japanski sudac Yuichi Nishimura bez krzmanja je pokazao na bijelu točku u 70. minuti utakmice nakon blagog kontakta između Dejana Lovrena i Freda. Neymar je to iskoristio i kreirao totalni preokret Brazila, a upravo je ta situacija apostrofirana u gotovo svim novinarskim izvješćima diljem svijeta nakon utakmice Brazil - Hrvatska.

Kratko i jasno je čitavu situaciju opisao AS: "Fred je pao poslije duela s Lovrenom i to nije bilo za jedanaesterac."

Marca slično tretira duel našeg braniča i brazilskog napadača: "Fred je okrenut leđima golu izvukao cilj koji je tražio. Nishimura je izmislio penal za Brazil, to je bila nepostojeća kazna, nakon čega su igrači Hrvatske dali Nishimuri do znanja koliko su ogorčeni."

"Hrvati će se nakon ovakve utakmice osjećati užasno, posebno nakon odluke japanskog suca Nishimure koji je Fredovo bacanje okarakterizirao kao jedanaesterac", smatra BBC.

U Guardianu su se nakon pregledavanja tv-snimke uvjerili kako jedanaesterac nije postojao: "Usporena snimka pokazuje kako je to bila očajna odluka suca, a k tome je Lovrenu dao žuti karton."

"Neymar i čudni jedanaesterac spasili Brazil", naslov je teksta u Bildu.

I drugi ugledni njemački sportski list, Kicker, tvrdi da nije bilo govora o najstrožoj kazni: "Činilo se da Brazil ide prema neuspjehu u uvodnoj utakmici prvenstva, ali onda se dogodio Fredov kazališni trenutak. Prethodno besprijekorni japanski sudac dao je penal Brazilu."

Gazzetta dello Sport o duelu Lovren - Fred piše: "Pretjerano strogo je dosuđen jedanaesterac, bio je to dar arbitra Nishimure Brazilu. Vrlo velikodušna odluka prema Brazilcima koji su se dotad mučili s Hrvatskom."

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider