Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Željko Vela iz Brazila

O meksičkom izborniku najbolje govori kako se odrekao najveće zvijezde i mog prezimenjaka!

Reporter Dnevnika NoveTV Željko Vela javio se iz hrvatskog kampa u Praia do Forte...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Među našim reprezentativcima razmišlja se i priča isključivo o Meksikancima. Specifična je to reprezentacija, koja je u kvalifikacijama mijenjala četiri izbornika, da bi konačno pogodila s Miguelom Herrerom.

Perišić najavio Meksiko: Imamo igrače koji će zabiti Ochoi, a Oliću svaka čast!

„Herrera je hrabar i principijelan čovjek, a to mu se zasad dobrim vraća. Kad je došao na čelo reprezentacije, uveo je neka svoja pravila. Prekinuo je s politikom 'dodvoravanja' zvijezdama i raznim kompromisima. Možda najbolji primjer je kako se odrekao jedne od svojih najvećih zvijezda, a mog prezimenjaka Carlosa Vele iz Real Sociedada. On je malo htio igrati za Meksiko, malo ne bi... Herrera ga je otpisao, ostao bez zvijezde, ali i dobio momčad. Igraju kao jedan, uigrani su, sastavljeni uglavnom od igrača iz meksičke lige koji se dobro poznaju. Ono što povezuje njih i Hrvatsku je puno borbe, trke i činjenica da ginu za nacionalni dres", otkriva reporter Dnevnika NoveTV Željko Vela.

Hrvatska će danas u Praia do Forte odraditi jedan trening i sutra još jedan, a onda se uputiti prema Recifeu gdje se igra utakmica. Promijenit će se malo praksa, odlazi se u mjesto igranja dva dana prije dvoboja.

„Mogla bi to biti još jedna povijesna utakmica, pogotovo bude li pobjeda, jer prolaz u drugi krug Svjetskog prvenstva čekamo još od 1998. godine", zaključio je Željko Vela.

Pogledaj tablicu i raspored

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider