Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U hotelu i Blatter

Novi skandal na SP-u: Uhićen čelnik tvrtke koja je prodavala ulaznice!

U hotel u kojem su odsjeli Sepp Blatter i čelnici FIFA-e upala je brazilska policija!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brazilska policija uhitila je Raya Whelana, izvršnog direktora tvrtke Match Hospitality koja je imala prava na prodaju ulaznica za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Match Hospitality je od Međunarodne nogometne federacije (FIFA) primio 445.500 ulaznica, a sumnja se da je dio njih preprodavao po znatno višim cijenama, te tako stekao ilegalnu dobit.

Ray Whelan je uhićen u hotelu Copacabana Palace u Rio de Janeiru u kojem su odsjeli i mnogi FIFA-ini dužnosnici, uključujući i predsjednika Seppa Blattera.

Tijekom prošlog tjedna policija je uhitila 11 osoba koje su dio prijevare teške oko 90 milijuna dolara. Sumnja se da je zločinačka organizacija ilegalno prodavala ulaznice tijekom posljednja četiri SP-a i tako stekla ogromnu dobit.

Kao vođa organizacije uhićen je Alžirac Mohamadou Lamine Fofana koji vodi tvrtku koja surađuje s Match Hospitalityjem, a policija je u raciji zaplijenila ulaznice, novac, mobilne telefone i računala.

U međuvremenu je Whelan proveo noć u pritvoru, a Match Hospitality je nekoliko sati prije no što je obkjavljena vijest o njegovom uhićenju objavio da je blokirana isporuka ulaznica četirima tvrtkama.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider