Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Furiji pobjeda za kraj

Nizozemska sredila Čile i izbjegla Brazil!

Nizozemska nogometna reprezentacija pobijedila je Čile s 2-0 u posljednjoj utakmici skupine B i u osminu finala Svjetskog prvenstva ulazi s prvog mjesta...

Aktualni svjetski doprvaci završili su tako prvu fazu natjecanja s maksimalne tri pobjede i u osmini finala će igrati protiv Meksika koji je pobijedio Hrvatsku. Čile će, pak, na pobjednika skupine A, odnosno  na domaćina Brazil.

U ne odveć kvalitetnom dvoboju u Sao Paulu Nizozemci nisu mogli računati na suspendiranog Robina van Persieja, a Čileanci na lakše ozlijeđenog Artura Vidala. Utakmica je ponudila malo kvalitetnih prilika, a Van Gaalova je momčad oba pogotka zabila u posljednjih 15 minuta.

Pogledaj tablicu i raspored

Veznjak Norwicha Leroy Fer ušao je u igru u 75. minuti, a samo dvije minute kasnije je donio 'oranju' prednost. Daryl Janmaat je nabacio s desne strane, a Fer je ostao sam i lakoćom je glavom matirao Claudija Brava. U drugoj minuti sudačke nadoknade Nizozemci su izveli sjajan kontranapad: Arjen Roben se sjurio po lijevoj strani i zavrnuo loptu u sredinu gdje ju je Memphis Depay gurnuo u mrežu za konačnih 2-0.

U rezultatski nevažnoj utakmici u Curitibi posrnuli svjetski prvaci Španjolci su se oprostili pobjedom protiv Australije s 3-0. Vicente del Bosque je dao priliku i igračima koji su igrali manje ili uopće nisu, ali ne i Andresu Iniesti koji je ubilježio jubilarni 100. nastup za 'furiju'.

U 36. je minuti najbolji strijelac u povijesti španjolske reprezentacije David Villa petom smjestio u mrežu loptu koju mu je dodao Juanfran. Bio je to 59. i posljednji Villin gol za nacionalnu momčad budući da mu je ovo bila oproštajna utakmica. Izašao je iz igre u 57. minuti uz vlastite suze i ovacije gledatelja.

U 69. minuti je Iniesta lijepo proigrao Fernanda Torresa kojem iz blizine nije bilo teško pogoditi za 2-0, a treći je gol zabio Juan Mata poslije asistencije Cesca Fabregasa. (TS)

SP u nogometu, 3. kolo skupine B:

Nizozemska - Čile 1-0 (Fer 77)

Španjolska - Australija 3-0 (Villa 36, Torres 69, Mata 82)

Redoslijed: 1. Nizozemska 9, 2. Čile 6, 3. Španjolska 3, 4. Australija 0

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider