Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ključna utakmica

'Nitko od nas ne očekuje čudo, ali imamo svog Messija i želimo pobjedu'

Bosna i Hercegovina večeras igra ključnu utakmicu protiv Nigerije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako im nade u prolazak ostavlja i podjela bodova, izbornik Safet Sušić naglašava da u utakmicu ulaze bez ikakvih kalkulacija i da idu na pobjedu.

''Idemo igrati da pobijedimo Nigeriju. Bit će to otvorena utakmica s puno šansi, možda i puno golova. Utakmica s Nigerijom pokazat će naše pravo lice. Nećemo kalkulirati'', rekao je Safet Sušić i nastavio:

''Nitko nam po svaku cijenu nije postavio za cilj da moramo proći u drugi krug SP. Taj cilj smo postavili sami sebi. Od nas se čuda ne očekuju. Ljubitelji nogometa u našoj zemlji bi bili sretni da ostavimo prije svega dobar dojam. Ipak, imamo igrače u velikim ekipama i s pravom očekujem plasman u osminu finala, jer smatram da smo poslije Argentine najbolja ekipa u našoj grupi.''

Najbolji u toj momčadi ipak je 'bosanski dijamant' Edin Džeko, a izbornik vjeruje da njegov napadač može napraviti razliku.

''Džeko je za nas važan kao Ronaldo za Portugal, Neymar za Brazil ili Messi za Argentinu'', rekao je Safet Sušić i zaključio:

''Uvjeren sam da nismo još vidjeli najbolje od ove momčadi. Njegujemo napadački nogomet i želimo pobijediti.''

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je svjestan koliko nastup u Brazilu znači svim ljudima u Bosni i Hercegovini i koliko je i zbog toga bitna utakmica s Nigerijom.

Pogledaj tablicu i raspored

''Za nas igrače je to ključna utakmica. Mi jedva čekamo i svjesni smo koliko je važna, ako izgubimo gotovo je. Međutim, mi ćemo se boriti i nećemo dozvoliti da izgubimo. Ova utakmica je veoma važna, ne samo za nas, nego i za ljude u Bosni i Hercegovini'', rekao je Pjanić.

Veznjak Rome najavljuje da u utakmicu ulaze s velikim oprezom, ali i željom za pobjedom.

''Pripremali smo se za utakmicu na najbolji mogući način. Odmorili smo se i sutra ćemo sigurno biti spremni. Nigerija je prvak Afrike i kvalitetna je ekipa. Možda to nisu pokazali u prvoj utakmici, ali moramo biti oprezni. Vjerujemo da možemo slaviti i idemo na pobjedu'', kazao je Pjanić i dodao:

''Kada bi ispali iz grupe to bi bilo veliko razočarenje. Nikada nismo zadovoljni kada izgubimo. Uvijek želimo pobijediti i imamo pobjednički mentalitet. Poštujemo sve reprezentacije, ali nije nas strah'', kaže Pjanić i nastavlja:

''Nismo zadovoljni ni s porazom od Argentinaca, iako su oni bolji od nas. Možemo još puno bolje, što ćemo i pokazati ovdje u Brazilu.''

Na pitanje tko će odlučiti utakmicu, nogometni reprezentativac BiH odgovorio je:

''Da i naš golman Asmir Begović da gol i pobijedimo, bili bismo zadovoljni.''

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider