Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema problema zbog...

Kovač poručio naciji: Imam čistu sliku tko će igrati protiv Brazila!

Izbornik Niko Kovač je održao press konferenciju u kampu hrvatske reprezentacije u Brazilu...

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Naravno, prvo novinarsko pitanje bilo je vezano uz ozljedu Danijela Pranjića...

VIDEO: Evo što je Rakitić kazao o poljupcu sa suigračem...

Sammir se borio s emocijama pa poručio: Nadam se bodu protiv Brazila

"Situacija ne izgleda baš dobro, jutros je hodao na štakama. Možda je to bilo s liječničke strane da ne optereti nogu, ali kasnije ćemo u Salvadoru saznati da li je nešto ozbiljnije ili ne", izjavio je Niko Kovač:

"On je bio naša prva solucija, to smo i rekli nakon što se Ivan Strinić ozlijedio, ali mogu reći da je Šime Vrsaljko odigrao vrlo dobru utakmicu na toj poziciji i on će biti jedna od solucija ako Pranjić ne bude mogao", dodao je Kovač.

Na upit o eventualnoj zamjeni za Pranjića, na koju ima pravo, odgovorio je: "Postoji mogućnost da zovemo još nekog, čitam da su se ozlijedili i Ribery i Reus. Tražit ćemo dodatno rješenje, ali tek ako Pranjić definitivno ne bude mogao."

O samoj utakmici izbornik je kazao...

"S rezultatom sam zadovoljan, pobjeda je uvijek bitna, pogotovo uoči tako velikog dvoboja kao s Brazilom. Ne tražim bilo kakav alibi, ali su se meni koji sam bio van terena usta osušila pa mogu zamisliti kako je bilo dečkima na terenu. U drugom poluvremenu, nakon što ih je probio znoj, je bilo puno ljepše za gledanje. Mislim da sam dobio rješenje, jedino sad moramo vidjeti kakva će biti situacija s Pranjićem."

Naljutila ga je pretjerana agresivnost Australaca: "Da se ne shvatimo krivo, ja nisam tražio da nekoga izujemo iz cipela, ali sam tražio pristup koji je normalan kad se igraju utakmice za reprezentaciju. Ušli smo na prijateljski način, a protivnik nije i to me naživciralo. Podrazumijevalo se da nećemo igrati nogomet koji neće biti oštar pa sam tražio da se čuvaju i paze te da znaju odgovoriti na pravi način."

Nezaobilazna tema bila je i nadolazeći susret s Brazilom: "Već sam rekao da imam jednu percepciju taktičku kako bi nastupili protiv Brazila, a sad imam čistu sliku tko će igrati. To ovisi o tome hoćemo li svi biti zdravi."

Kovač je naglasio kako je reprezentacija iznimno sretna uvjetima u kampu u mjestu Praia do Forte: "Vrlo smo zadovoljni što smo našli jedan kamp i jednu sredinu s kojom možemo biti vrlo sretni. Svi smo se trebali aklimatizirati i ubaciti u ritam Brazila, smatram da je utakmica s Australijom bila pod utjecajem aklimatizacije. Vrijeme je ovdje kroz dan teško, ali puno ugodnije je kad treniramo u popodnevnim satima."

Izbornik ne vidi problem u tome što nije u prijateljskim susretima uigravao Rakitića i Modrića: "Oni nisu odigrali niti minutu zajedno jer su igrali finale Lige prvaka i Europa lige, tako da sam ih mijenjao jednog za drugog protiv Malija i Australije. Mislim da imaju dovoljno kvalitete, uostalom igrali su već zajedno tako da se ne treba previše s tim zamarati."

Što je još izbornik rekao na press konferenciji, pogledajte u videu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider