Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Finale za povijest

Nijemci 'ruše' brazilske rekorde, Argentinci vjeruju u čarobnjaka Messija

Njemački nogomet konstantno se naziva tvrdim i grubim, ali to svakako posljednje četiri godine nije slučaj jer najefikasnija su ekipa na zadnja dva svjetska prvenstva!

Uz to, izjednačili su se s Brazilom kao reprezentacijom koja je najviše puta bila najefikasnija na nekom prvenstvu - čak četiri. Brazilcima je to polazilo za nogom 1950. kad su zabili 22 pogotka, 1970. kad su ih postigli 19, 2002. su na kontu imali 18 i 1958. njih 16. No u novije vrijeme, a pod time se misli u posljednjih četrdeset godina, najviše postignutih pogodaka na jednom prvenstvu bilo je upravo tih 18 Brazila 2002.! Treba spomenuti da su Mađari ti koji drže rekord s 27 pogodaka 1954.

Nijemci su 2010. postigli 16, baš kao Francuzi davne 1982. Trenutno su na 17 postignutih golova i ukoliko Argentini postignu jedan pogodak bit će najjefikasnija nacija u posljednje 44 godine jer Brazil je 1970. zabio 19 i to je bilo zadnji put da je netko dao više od 18 na jednom turniru. Dakle, Nijemci na ovom prvenstvu 'ruše' brazilske rekorde jedan za drugim. Ujedno bi se izjednačili i s onim Argentinaca, koji su samo jednom bili najefikasniji, davne 1930. s 18 pogodaka.

No, neće tako skoro srušiti rekord koji drži Brazil iz 2002., a ta statistika vrijedi otkad se igra maksimalno sedam utakmica na prvenstvu. Brazilci su te 2002. ostvarili svih sedam pobjeda, što nikome nikad nije uspjelo. Nijemce je na ovom prvenstvu "poljuljala" Gana, a Argentina je prošla Nizozemsku nakon jedanaesteraca. Ujedno, Brazil je ostvario i sve pobjede jedini dok se igralo maksimalno šest utakmica na prvenstvu, bilo je to 1970. Ima još pozitivne statistike za Brazil, oni su uz Italiju najbolji kad je riječ o završavanju prvenstava bez poraza jer su na njih šest bili neporaženi.

Ono što treba brinuti Nijemce jest da su samo 1990. bili neporaženi, kad su posljednji put bili prvaci! Argentini je to uspjelo dvaput, 1986. i 2006., a ukoliko osvoje naslov, ponovno će biti bez poraza.

(Agencija VLM)

Klikni i prognoziraj rezultate

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider