Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Srna, Rakitić...

Neka 'vatreni' pobijede iz prekida u gradu slavnog izvođača 'slobodnjaka'

Reporter Dnevnika NoveTV Željko Vela javio se s najnovijim informacijama iz Recifea, gdje Hrvatska u ponedjeljak igra odlučnu utakmicu s Meksikom za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Brazilu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra u Recifeu igra odlučujuću utakmicu za prolaz u drugi krug svjetskog prvenstva. Na Areni Pernambuco čekaju nas optimistični Meksikanci, poprilično ohrabreni remijem protiv Brazila i činjenicom da bi im bod i sutra bio vrijedan pobjede. Osjeća li se već groznica velike utakmice, kako diše grad dan uoči okršaja Hrvatske i Meksika, pitamo Velu.

VIDEO Meksički navijači dočekali Vatrene: 'Hrvati, noćas nema spavanja'

„Moram priznati da se lagano osjeća, do sada sam po gradu vidio više Meksikanaca nego Hrvata, možda je to i logično, njima je ovo ipak bliža destinacija, ali okupit će se i naših, u to uopće ne sumnjam. Inače, Recife je treći grad u kojem na ovom Svjetskom prvenstvu nastupa hrvatska reprezentacija. Hrvatska je imala jedan od najnapornijih rasporeda, odnosno morala je prijeći možda i najviše kilometara između gradova u kojima je igrala, a Brazilci su u prilozima na svojoj televiziji upozorili kako Hrvatska mora igrati u tri sasvim različite klime. Sao Paulo je bio neka rana jesen, 13-14 stupnjeva Celzijevih, pa već opjevani Manaus, gdje vlada velika vlaga i sparina, te sada Recife koji je po temperaturi sličan Manausu ali ovdje puno više puše vjetar i manji je taj osjećaj sparine. No, ovo je jedan od najkišnijih gradova u cijelom Brazilu, ovdje u lipnju padne oko 400 milimetara kiše po četvornom metru. Eto, to su detalji s kojima se suočava naša reprezentacija, nadam se da će im sve dobro poći za rukom. Recife ima jedan šarm, toplinu koja vas očara“, kazao je Vela i najavio prilog.

„Dodat ću da se Recife odupirao statistici samo jutros dok smo snimali prilog, u popodnevnim satima kiša je pala barem tri puta, zadnji val je završio prije desetak minuta. Hrvatska reprezentacija oko 21.00 po hrvatskom vremenu dolazi na Pernambuco Arenu, ovdje će imati trening čisto da igrači osjete ambijent, sve taktičke stvari su odrađene u Praiji. Navijači će možda feštati zajedno večeras dok se ne zna rezultat, a nakon utakmice samo će jedni biti istinski sretni. Na kraju će se vratiti prekidima, slobodnim udarcima o kojima je toliko bilo govora uoči ove utakmice, kao da će to možda odlučiti. Moram spomenuti da je Recife rodni grad možda i najboljeg izvođača slobodnih udaraca svih vremena, svakako među tri najbolja, onog Juninha Pernambucana, Brazilca koji je za Lyon pogađao iz nemogućih situacija. Bilo bi krasno da sutra netko od naših, Srna ili Rakitić ili bilo tko od naših, pokaže kako je gledao Juninha kako to radi te da ima neke svoje trikove i da postigne možda i odlučujući pogodak za Hrvatsku“, zaključio je Vela svoje javljanje iz Recifea.

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider