Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlučujućih 90 minuta

Kreće rasplet skupina SP-a: Tko ide dalje, a tko će kući?

Poznate su startne pozicije reprezentacija uoči trećeg kola grupne faze Svjetskog prvenstva u Brazilu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U skupini A jedino je poznato da Kamerun nema nikakve šanse za prolaz. Brazil i Meksiko su korak (bod) ispred hrvatske reprezentacije te će obje momčadi među 16 najboljih ukoliko ne izgube u posljednjih 90 minuta. Hrvatska ima nešto zahtijevniji zadatak, jer samo pobjeda Vatrenima donosi mjesto u osmini finala, dok u slučaju remija se moramo nadati da će nezainteresirani i posvađani Kamerunci svladati Brazil, što je ipak preoptimistična opcija.

Iz skupine B poznata su oba putnika za drugi krug, a Nizozemska i Čile će u današnjem međusobnom okršaju odlučiti tko će biti prvi i (vrlo vjerojatno) izbjeći Brazilce. Španjolska je senzacionalno ispala već poslije dvije utakmice i prepustila krunu, a u boju za prvo mjesto zbog bolje gol-razlike Nizozemcima je dovoljan i neriješen rezultat.

Superokršaj Italija - Urugvaj: Tko ide doma zajedno s Englezima?

Kolumbija je gotovo sigurna na broju jedan u skupini C, jer samo ju poraz od Japana u zadnjem kolu te pobjeda Obale Bjelokosti nad Grčkom visokim rezultatom može baciti na dvojku. Upravo će dvoboj Obala Bjelokosti - Grčka odlučivati o drugom putniku, a Drogbi i društvu dovoljno je da ne izgube.

U sličnoj poziciji je i grogirana Italija uoči utakmice s Urugvajom u skupini D. Talijani su krenuli odlično, pobjedom protiv Engleza, ali onda su uz očajno izdanje poraženi od Kostarike koja se već kvalificirala dalje priredivši jednu od najvećih senzacija u povijesti svjetskih prvenstava. Sreća za Azzurre u svemu tome je da nisu primili još jedan pogodak, pa mogu protiv Urugvaja odigrati i neriješeno kako bi se kvalificirali dalje.

Pogledaj tablicu i raspored

Fantastični Francuzi utrpali su osam komada u prve dvije utakmice i u komotnoj situaciji čekaju zadnje kolo skupine E. To se ne može reći da Švicarsku i Ekvador koji imaju po tri boda, ali švicarska legija stranaca ipak je znatno bliže prolasku dalje, budući da u trećem kolu igra s Hondurasom, a Ekvador protiv Francuske.

Nigerija je izbacila BiH s turnira, a premda joj pobjeda nad Argentinom donosi prvo mjesto u skupini F, ne sumnjamo kako bi Nigerijci bili presretni i neriješenim rezultatom, budući da bi tad i matematički osigurali drugu poziciju ispred Irana, koji bez pobjede protiv BiH također ide doma.

Hoće li biti 'kuhinje' između Nijemaca i SAD-a?

Njemačka i SAD imaju prilično jednostavan zadatak u zadnjem kolu skupine G - odigrati neriješeno, čime bi se obje reprezentacije plasirale dalje, a vidjet ćemo hoće li Nijemci i Nijemac na klupi SAD-a (Klinsmann) zbilja tako i postaviti igru. Gana i Portugal, pak, s neriješenim ispadaju, a ona ekipa koja slavi u tom obračunu priželjkivat će da u dvoboju Njemačke i SAD-a netko pobijedi.

Skupina H iznjedrila je (očekivano) Belgiju na vrhu i (neočekivano) Alžir kao glavnog kandidata za drugu poziciju. Ukoliko Alžirci ne izgube od Rusa u zadnjem kolu idu dalje gotovo sigurno, jer teško je očekivati da bi Južna Koreja mogla natamburati Belgijance...

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider