Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prva reakcija izbornika

Kovač: Odlučivale su sitnice, a Meksiko je bio bolja momčad!

Hrvatski izbornik Niko Kovač nije mogao biti zadovoljan nakon poraza od Meksika...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska ide kući. Rezime je to utakmice s Meksikom i potopa u drugom poluvremenu nakon što je Marquez načeo Vatrene, a Guardado i Chicharito dovršili.

HRVATSKA - MEKSIKO 1:3: Vatreni doživjeli debakl u odlučujućoj utakmici!

Nelogični potezi Kovača došli na naplatu: Kad početnik vodi Modrića i Rakitića...

''Čestitam Meksiku jer su kroz svih 90 minuta pokazali da su bolja momčad. Zabili su nam dva pogotka iz prekida i uradili ono što smo mi trebali učiniti'', izjavio je izbornik Kovač za javnu televiziju nakon utakmice.

"Odlučivale su sitnice, a to su danas bili ova dva prekida iz kojih je Meksiko postigao pogotke. Rezultat je za jedan gol previsok, ali su Meksikanci zasluženo prošli", kazao je Kovač i dodao kako je u prvom pouvremenu Hrvatska dobro izgledala, osim u napadu.

Je li Hrvatska mogla bolje na SP-u u Brazilu?

Ukupno glasova:

Kovač u odlučujući je dvoboj ušao sa Šimom Vrsaljkom na lijevom boku i Danijelom Pranjićem u sredini terena. Nije se to pokazalo uspješnim, Hrvatska je pokazala vrlo malo.

''Igrali smo 4-1-4-1 jer smo imali problema na lijevoj strani i jednostavno sam htio Olića osloboditi zadaća u obrani. Uveli smo Kovačića, ali nam nije uspjelo, u napadu ništa nismo radili primili smo zgoditak, a onda još dva kada smo se otvorili'', objasnio je Kovač te nadodao:

''Vidjeli ste kakav je Meksiko imao respekt prema nama i nisu igrali presing od početka kao u prijašnjim utakmicama. U drugom poluvremenu su bili kvalitetniji, svaka im čast.''

O Rakitiću na zadnjem veznom rekao je sljedeće:

''Kad sve ide dobro, onda je OK, a kad nije, svi se javljaju. Smatram da je najbolje da ovako igramo, bez klasičnog defenzivnog veznog. Ja sam izbornik i ja odlučujem. Nismo mi toliko lošiji od Meksika kao što pokazuje ovaj rezultat.''

''Sad možemo razmišljati jer sam trebao malo kasnije zamijeniti ili prije. Mi smo morali ganjati rezultat, napravili smo neke izmjene, ali nije išlo. Bili smo sretni što smo uopće došli u Brazil, no danas Hrvatsku nismo razveselili i idemo kući", zaključio je Kovač.

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider