Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najljepši gol prvenstva

Kolumbija u transu: Čudesni James Rodriguez za povijesno četvrtfinale!

Nogometaši Kolumbije drugi su učesnici četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Brazilu. U južnoameričkom ogledu Kolumbija je s 2-0 bila bolja od Urugvaja…

Tako će u četvrtfinalu Kolumbija igrati protiv Brazila, a glavni junak kolumbijske subotnje pobjede je bio sjajni James Rodriguez koji je postigao oba pogotka. Prvi iz velemajstorske solo partiture, a drugi iz fenomenalne momčadske akcije.

Na drugoj strani, barem kada je napad u pitanju, očito je veliki hendikep bilo neigranje Luisa Suareza.

Od samog početka utakmice bilo je jasno kakav će ritam imati ogled. I pretpostavljalo se da će Kolumbija diktirati tempo, pa su tako kolumbijski nogometaši u prvom dijelu imali više od 60 posto loptu u svom posjedu.

Pogledaj raspored i rezultate

Stezali su Kolumbijci obruč, no Urugvaj se kao i uvijek izuzetno dobro postavio u defanzivnu formaciju i odbijao suparničke napade.

Samo je neka genijalnost Kolumbijaca (ili situacija iz prekida) mogla nauditi Musleri i urugvajskim vratima, a takvo što se i dogodilo u 28. minuti. Još je jednom eksplodirao 22-godišnji nogometaš Monaca James Rodriguez.

Aguilar je glavom poslao loptu Rodriguezu, a ovaj je na 25 metara od urugvajskih vratiju reagirao na savršen način. Fantastično je primirio loptu prsima, spustio je na lijevu nogu i iz okreta volejom pospremio loptu pod gredu. Bio je to možda i najboljih nekoliko sekundi na ovom Mundijalu!

U tom trenutku se igra Urugvaja morala promijeniti. Više obrana nije bila dovoljna, a kada je u pitanju napadačka igra Urugvaja bilo je jasno kako će sve biti daleko teže bez suspendiranog Luisa Suareza.

Jedina prava urugvajska prijetnja se dogodila u 33. minuti kada je Edinson Cavani zaprijetio, ali samo zaprijetio iz slobodnog udarca.

U nastavku se kratko čekalo do novog bljeska fantastične kolumbijske momčadi. Poslije samo pet minuta Kolumbijci su složili odličnu akciju gdje je na kraju Cuadrado sjajno glavom spustio Rodriguezu, a ovaj je zabio za 2-0.

Bio je to peti pogodak Jamesa na Mundijalu, te jubilarni deseti u karijeri za reprezentaciju.

Do kraja ogleda su Kolumbijci prestali toliko misliti na pogodak, dok je Urugvaj pokušao zakomplicirati ogled. No, imao je Urugvaj tek prilike Rodrigueza iz daljine (64.), Pereiere (79.) i Cavanija (83.), koje nisu donijele niti smanjene rezultata. (TS)

Svjetsko prvenstvo u Brazilu, osmina finala:

Kolumbija - Urugvaj 2-0 (Rodriguez 28, 50)

Brazil - Čile 1-1, 1-1, 3-2 poslije jedanaesteraca (Luiz 18 / Sanchez 32)

Klikni i prognoziraj rezultate

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider