Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izbornik zakasnio

VIDEO Jurčević ogorčen, Ćiro upozorava: Kovač nije pogodio s izmjenama!

Ćiro Blažević i Nikola Jurčević prokomentirali su poraz Hrvatske u srazu s Brazilom na otvorenju Svjetskog prvenstva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

ČITAJTE NAJNOVIJE VIJESTI O SVJETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU!

Glavni sudac utakmice Brazil – Hrvatska na otvorenju Svjetskog prvenstva Yuichi Nishimura pokazao je na bijelu točku u 69. minuti i tako nasjeo na teatralan pad Freda u dvoboju s Lovrenom. Ovakav minimalan kontakt našeg braniča jednostavno ne smije biti kažnjen jedanaestercem.

Pletikosa je pročitao Neymarov udarac, ali mu je lopta nesretno prošla kroz ruke. Brazil je poveo 2:1 i više ih nismo mogli uhvatiti.
A sve je krenulo fantastično. Hrvatsku je u vodstvo autogolom doveo brazilski lijevi bek Marcelo... Izjednačenje Selecau u 29. donosi Neymar. Pletikosa je bio malo prekratak. U drugom poluvremenu Hrvatskoj je i poništen pogodak. Olić je bio u skoku sa Julio Cesarom, a Perišić zatresao mrežu Brazila. Ipak, dojam je da je sudac ovdje bio u pravu.

Konačnih 3:1 postavlja Oscar u sudačkoj nadoknadi. Ovdje je Pletikosa morao bolje reagirati. Nikola Jurčević kazat će kako su Vatreni na trenutke izgledali jako dobro.
"Moramo ipak biti svi zadovoljni što smo se na jedan pravi način prezentirali svijetu na otvaranju Svjetskog prvenstva. Namučili smo jedan Brazil koji favorit broj 1 za naslov svjetskog prvaka, pokazali smo da imamo momčad i u toj momčadi snagu da imamo pravo računati na prolazak u drugi krug", kaže Jurčević te ističe da su neke stvari mogle biti još bolje.

Miroslav Ćiro Blažević dijeli i jedno i drugo mišljenje.
"Mislim da Niko Kovač je jako nadaren i talentiran trener, ali to nije razlog da ne kažem da nije pogodio ni kod izmjena, koje su po mom računu išle malo kasno", kazao je Ćiro.

Pitanje je zašto nije povukao treću izmjenu i zašto nije primijetio da Olić ne pomaže koliko bi trebao Vrsaljku. No i takva Hrvatska apsolutno je parirala velikom Brazilu. Ali, nažalost ne i sudačkoj nepravdi. Dugove treba naplatiti već protiv Kameruna.
"Normalno da sam ogorčen i jedina satisfakcija će nam je što nismo ispali subjektivni jer cijela nogometna javnost, cijela svjetska javnost priča o tom jednoj sramotnoj odluci suca. Mislim da smo drastično pokradeni u toj utakmici", zaključio je Jurčević.

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider