Tenis
SPORTOVI
Tenis
Pošteno priznao

Ivanišević: Hvala Wimbledonu što 2001. nije bilo krova

Najbolji hrvatski tenisač svih vremena Goran Ivanišević osvrnuo se u kolumni za London Evening Standard na postojanje krova na Centralnom terenu na Wimbledonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Krov je izgrađen kako bi se tijekom čestih kišnih prekida u Londonu igralo barem na jednom terenu, ali Goran Ivanišević priznaje da mu se to ne sviđa previše.

"Nisam veliki obožavatelj krova na Centralnom terenu jer dok se na njemu mogu odigrati dva ili tri meča na dan, mnogi drugi igrači moraju sjediti okolo i čekati da kiša prestane, pa onda moraju hvatati ostatak ždrijeba. Mislim da to nije pošteno, ali sve je to zbog televizije koja izdvaja veliki novac za prijenose i mogu razumjeti taj argument. Ima smisla i gradnja krova na Terenu 1 koji će biti u uporabi od 2019. godine. No, čak i s dva krova, uvijek će biti problema s rasporedom", napisao je Ivanišević.

Osvrnuo se potom i na 2001. godinu kada je osvojio Wimbledon. Tada nije bilo krova, pa se njegov polufinale protiv Tima Henmana protegnuo na tri dana. Ivaniševiću je to na koncu pomoglo jer je prije kiše bio u prilično lošoj poziciji.

"Meni je bilo suđeno da osvojim, ali zahvalan sam Wimbledonu što nije bilo krova 2001. godine", našalio se Splićanin.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider