Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Detalji će odlučiti

Tradicija protiv Hrvatske: Rakitić emotivno najavio odlazak u Barcelonu!

Reporter Dnevnika NoveTV Željko Vela javio se s najnovijim vijestima iz kampa hrvatske nogometne reprezentacije u Brazilu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je posljednji trening u svojoj bazi u Praiji do Forte i večeras putuje u Recife. Pred Modrićem i prijateljima jedna je od najvećih utakmica generacije, jer pobjeda nad Meksikom vodi ih u nokaut fazu svjetskog prvenstva. Kakva je atmosfera vladala na posljednjem treningu, putuje li se optimistički prema Recifeu, pitali smo Velu.

Kovač i Rakitić najavili dvoboj s Meksikom: Imamo prebrze igrače za njihovu obranu!

FIFA objavila tko sudi utakmicu odluke HRVATSKA - MEKSIKO

„Putuje se s optimizmom i vjerom da su sposobni doći do te pobjede, oko 22 sata po hrvatskom vremenu 'vatreni' odlaze prema Recifeu s planom da se u utorak vrati u Praiju kao sudionik osmine finala Svjetskog prvenstva, što znači da treba pobijediti Meksiko u posljednjem kolu skupine A. Prvi put otkada smo u Brazilu se na utakmicu putuje dva dana prije a ne kao do sada dan prije utakmice. Razlog je taj što je naša reprezentacija nominalno domaćin što ima utjecaj na raspored treninga. Sutra je službeni trening u Recifeu dva sata ranije nego ranije pa Niko Kovač nije u isti dan htio trpati i putovanje, i trening, i ručak i press-konferenciju. Dakle, pazi se na svaki detalj, a baš su detalji ono što bi moglo odlučiti utakmicu Hrvatske i Meksika. Smatra se da se te dvije reprezentacije tu negdje i da bi mogao presuditi neki detalj. Dosta se govori o prekidima, Niko Kovač smatra da smo tu dosta jaki, ali i neki drugi detalji, odbijena lopta, točan pas kod prekida…“, kazao je Vela u uvodu pa se osvrnuo na izlaganje Ivana Rakitića.

„Na prošlu pressicu ovdje u Praiji Rakitić je došao kao igrač Seville, a na današnju već kao igrač Barcelone. Nije htio previše govoriti o tome, jer je smatrao da ne treba gurati svoju klupsku priču uz ovako važnu temu i utakmicu. Ipak ponudio je nekoliko emotivnih rečenica na tu temu“, kazao je Vela.

Vidjeli smo da u našem taboru vrlo optimistično pristupaju utakmici s Meksikom, ali identična je situacija i u protivničkim redovima.
„Sigurno je da su se Meksikanci napunili optimizmom nakon remija s Brazilom, uzeli su bod domaćinu i logično je da smatraju da remi koji ih vodi dalje mogu isposlovati u utakmici s Hrvatskom. Dapače, neki hrabriji među njima ne govore o čistom prolazu nego se pitaju zašto oni ne bi dobili Hrvatsku dva-tri razlike i zauzeli prvo mjesto u skupini. Logično je da tako razmišljaju, možda bismo i mi bili isti takvi na njihovom mjestu, ali čini se da izbornik Herrera jako cijeni Hrvatsku te vrlo važnim drži činjenicu da Meksiku igra remi a Hrvatskoj samo pobjeda i da će to utjecati na izgled utakmice. Tradicija nam ne ide u prilog, nikada nismo dobili treću utakmicu u skupini kada nam je trebala pobjeda za prolaz dalje na velikim turnirima. Također, koš od 1998. nismo dobili utakmicu na svjetskim prvenstvima koja odlučuje o prolazu dalje. Ali, tradicije su tu da ih se ruše pa neka ih ova generacija sruši. Kao što je danas u Hrvatskoj prvi dan ljeta tako je ovdje prvi dan zime, mada to možda tako ne izgleda, pa se nadam da ćemo svi skupa, prvenstvo mislim na hrvatske nogometaše, zimovati u Brazilu“, zaključio je Vela svoje izlaganje.

Prognoziraj rezultate i skupljaj
bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider