Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Željko Vela iz Brazila

Ovo je plan Nike Kovača za Kamerunce!

Željko Vela javio se iz Brazila dan uoči utakmice Hrvatska - Kamerun.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedna promjena u hrvatskoj reprezentaciji za utakmicu s Kamerunom je sigurna, ali ima igrača koji kandidiraju za veću minutažu. U prvom redu Danijel Pranjić, zatim Sammir koji kandidira za poziciju Kovačića, pa Rebić i Eduardo, Schildenfeld koji je bio standardan do ozljede. Mislim da će Kovač napraviti više od te jedne sigurne izmjene, jer će ovaj susret u Manausu iscrpiti ekipu. Ipak će podijeliti minutažu kako bi za Meksiko ipak ekipa bila osvježena, poručio je u javljanju iz Brazila dan uoči utakmice Željko Vela.

Kovač nije rekao tko će igrati, ali nije se libio kazati kako će se igrati. Plan Hrvatske je da dominira terenom, da se postavi kao ekipa koja vodi igru i ima veliki posjed lopte. Kroz kombinatoriku želi stvarati prilike i šanse, a istodobno tjerati protivnika da što više trči i umara se.

Vidjet ćemo kako će taj plan funkcionirati protiv Kamerunaca koji imaju puno problema, ali ih se ne smije podcijeniti.

Šuker i dalje ne želi o Japancu, ali je vrlo optimističan

Ekipa Nove TV ulovila je i predsjednika HNS-a Davora Šukera kada se vratio u kamp HNS-a nakon povratka iz Rija i utakmice BiH – Argentina. Komplimente bi na Svjetskom prvenstvu svi rado mijenjali za bodove. Upravo su komplimenti jedino što imamo nakon prvog kola:

"Tko god je vidio nešto hrvatsko, rekao je svaka čast, podigli ste ljestvicu hrvatske reprezentacije. Napravili ste nešto veličanstveno, igrali ste al pari s Brazilom", tvrdi predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Izgubljena je prva utakmica. Preostale dvije dovoljne su za popravak: "Vjerujem da ćemo proći, da ćemo napraviti nešto veličanstveno, već protiv Kameruna u srijedu."

Kad se spomene sudac Nishimura, lagano podizanje ručne: "Ne mogu Vam pomoći ovom izjavom, ostajem zakopčan do grla."

Sucima se neće zamarati ni ubuduće: "Ne želim nametati naš stav da će nam netko nešto vratiti. Ovo nije prvenstvo u malom nogometu. Ovo je Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014."

Zlatna kopačka iz 1998. s nestrpljenjem očekuje povratak Mandžukića, svog nasljednika iz današnje generacije: "Ono što želimo od golgetera je da zabija golove, od koga ćemo očekivati ako ne od njega. Ja mu želim svu sreću svijeta, neka nas učini sretnima ako zabije. Ako ne zabije neka namjesti tri gola."

Poklonio Platiniju hrvatski dres

U istom hotelu kratko je boravio i Michel Platini. S obzirom da uskoro slavi rođendan, dobio je i poklon: "Nogometni dres naše reprezentacije, svi smo se potpisali i uručili smo mu ga."

Svjetsko prvenstvo već je ponudilo nekoliko iznenađenja, a to je uvijek zanimljiva tema: "Biti favorit na papiru ne znači ništa.Tko bi rekao da će Urugvaj izgubiti, da će Španjolska izgubit tim rezultatom. To je ljepota nogometa, baš zbog toga."

A što Šuker kaže na fotografije s bazena i šutnju i ljutnju igrača?

"U to se ne bih miješao, to bih prepustio izborniku i igračima, ipak su oni sudionici. To je sastavni dio nogometa, i taj gospodin koji se možda sunčao cijeli dan i snimio to, ja mu čestitam, ali možda nije u ovom trenutku dobro za našu reprezentaciju jer će netko drugi dobiti za uho."

I na kraju, što najviše pamti iz prvih dana Mundijala?

"Kad vidiš 5000 nekih navijača i među njima jedne naše kockice... Nekako se one najbolje vide", zaključio je Šuker.

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider