Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Festival golova

Fantastična Francuska pomela Švicarsku, suci 'ukrali' Benzemi pravu golčinu!

Briljantnom igrom francuski su nogometaši u 2. kolu E-skupine Svjetskog prvenstva deklasirali Švicarsku s 5-2 i stigli na milimetar od plasmana u osminu finala...

Izabranici Didiera Deschampsa prikazali su vjerojatno najbolju igru jedne momčadi u dosadašnjem dijelu SP-a. Sjajne akcije, vrhunski kontranapadi i visoka učinkovitost obilježili su igru ''tricolora'' koji se nakon ovakve izvedbe promeću u jednog od favorita za naslov.

Povela je Francuska u 17. minuti kada je Mathieu Valbuena nabacio iz kornera, a Olivier Giroud glavom s desetak metara svladao Diega Benaglija. Čim se krenulo s centra, Valon Behrami je poklonio loptu Karimu Benzemi koji je proigrao Blaisea Matuidija, a veznjak PSG-a je s lijeve strane zabio u bliži kut švicarskog vratara.

Pogledaj tablicu i raspored

U 32. minuti Benzema nije iskoristio jedanaesterac koji je sam izborio nakon prekršaja Johana Djouroua. Udarac napadača Real Madrida obranio je Benaglio, a odbijenu je loptu Yohan Cabaye smjestio u vratnicu. Do kraja poluvremena Francuzi su ipak poveli s 3-0 i to nakon briljantno izvedenog kontranapada. Giroud se sjurio po lijevoj strani i ubacio u sredinu za Mathieua Valbuenu kojem nije bilo teško zabiti iz blizine.

Drugo je poluvrijeme donijelo nastavak nevolja za Švicarce. U 67. je minuti Paul Pogba vanjskim dijelom kopačke lijepo proigrao Benzemu koji je poslao loptu kroz noge Benagliju i upisao treći pogodak na SP-u. Šest minuta kasnije Benzema je asistirao Moussi Sissoku za peti gol ''tricolora''.


Switzerland-France 2-5 Highlights and Goals... by criminalcasegameplay

Do kraja su se Francuzi opustili, pa su i primili dva gola. Blerim Džemaili je u 81. minuti zabio iz slobodnog udarca s više od 30 metara, nakon što je lopta koju je poslao po zemlji prošla kroz živi zid i prevarila Huga Llorisa. Šest minuta poslije Gökhan Inler je proigrao Granita Xhaku, a ovaj je pucao iz voleja i postavio konačnih 5-2. U posljednjim sekundama suci su poništili golčinu Benzeme zbog isteka vremena (!?)... Kakva šteta!

Za kraj napomenimo da je Švicarska u ovoj utakmici primila samo gol manje nego u kompletnim kvalifikacijama za SP. Također, samo u prvom poluvremenu je primila tri gola, a u posljednjih osam utakmica na svjetskim smotrama ukupno dva! Izabranici Ottmara Hitzfelda nakon ovog će debakla morati tražiti prolaz u drugi krug preko Hondurasa za pet dana. (TS)


Benzema Amazing 2nd Goal Switzerland vs France... by edi-qrz11

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider