Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sretna 13. minuta

Hummels pogodio za polufinale Njemačke: Realovci tragičari Francuza!

Nogometna reprezentacija Njemačke izborila je polufinale Svjetskog prvenstva u Brazilu nakon 1-0 pobjede nad Francuskom...

U ne previše zanimljivoj utakmici s premalo pravih prilika, barem u prvih 80 minuta utakmice, Njemačka je pogotkom Matsa Hummelsa izborila polufinale svjetske smotre. Nijemci su jedini pogodak na susretu postigli u 12. minuti prvog poluvremena, nakon sjajnog ubacivanja Tonija Kroosa i još bolje reakcije Hummelsa.

Njemački je stoper bio najviši u skoku na pet metara, nadskočio je Varanea i onda proslijedio loptu u gornji desni kut francuskih vratiju. Bio je to drugi pogodak Hummelsa na ovom prvenstvu, nakon što je jedan zabio u pobjedi nad Portugalom(4-0).


FIFA World Cup QF France 0-1 Germany Highlight... by dm_517bc00423111

Utakmica se nakon toga primirila, a navijači nisu vidjeli pravu priliku sve do posljednjih 10 minuta utakmice. Tada je u 82. minuti najprije Andre Schürrle propustio sjajnu priliku za povećanje vodstva kada mu je nogama obranio Hugo Lloris, a potom je istom igraču u 87. francuska obrana blokirala udarac koji bi vjerojatno završio u golu.

Ta dva promašaja mogla su skupo koštati Nijemce s obzirom da je Karim Benzema u četvrtoj, ujednoj i posljednjoj, minuti sudačke nadoknade imao sjajnu priliku, ali je njegov udarac iskosa s lijeve strane obranio Manuel Neuer.

Njemačka će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta između Kolumbije i domaćina Brazila.

Pogledaj tablicu i raspored

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider