Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kobna pogreška

Enyeama sve uprskao: Francuzi dalje uz pomoć vratara Nigerije!

Francuska je peta reprezentacija koja je izborila četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Brazilu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuska je s 2:0 pobijedila Nigeriju i izborila četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Mreže su mirovale sve do same završnice kada je momčad Didiera Deschampsa uspjela dva puta zatresti nigerijsku mrežu. U prvom poluvremenu mrežu su zatresli i Nigerijci, ali je gol Emmanuela Emenikea iz 19. minute opravdano poništen zbog zaleđa.

Otvarajući gol za Francuze u Brasiliji postigao je Paul Pogba u 79. minuti. Nakon izvedenog francuskog kornera loše je reagirao nigerijski vratar Vincent Enyeama. Loptu je dirao, ali ne ju i izbio, već samo prebacio a drugu vratnicu, gdje je ona sletjela na glavu Pogbe koji je mirno glavom pogodio praznu mrežu. Bio je to Pogbin prvi gol na svjetskim prvenstvima i njegov treći ukupno za Tricolore.

Pokazalo se konačnih 2:0 postavio je autogolom Joseph Yobo u drugoj minuti sudačke nadoknade. Nakon skraćenog kornera s desne strane loptu je u sredinu prizemno ubacio Mathieu Valbuena, na prvoj je vratnici bio Antoine Griezmann, koji je u 62. minuti zamijenio Oliviera Girouda, a loptu je posljednji prije ulaska u mrežu dirao nigerijski branič Yobo.

Franciuzima je ovo četvrta uzastopna pobjeda u osmini finala svjetskih prvenstava, a sljedeći suparnik bit će im pobjednik ogleda između Njemačke i Alžira.

 

Svjetsko nogometno prvenstvo 2014., osmina finala:

Francuska - Nigerija 2:0 (Pogba 79, Yobo-ag 90+2)

Klikni i prognoziraj rezultate

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider