Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uz mnogo glazbe i plesa

FOTO Održana svečanost zatvaranja SP-a: Shakira zapalila Maracanu!

Uz mnogo plesa i glazbe na jednom od najpoznatijih stadiona na svijetu Maracani u Rio de Janeiru je održana svečanost zatvaranja 20. svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu.

Glavne zvijezde kratke svečanosti bili su kolumbijska pjevačica Shakira, meksički gitarist Carlos Santana, haićanska hip-hop zvijezda Wyclef Jean, brazilska pjevačica Ivete Sangalo i njezin sunarodnjak Alexandre Pires, kao i plesači čuvene škole sambe Academicos do Grande Rio.

Shakira je postala svojevrsni zaštitni znak svjetskih nogometnih prvenstava jer joj je ovo bio čak treći nastup, a na Maracani je izvela pjesmu "La la la (Brazil 2014)". Gledatelje su zabavljala i dvojica 'freestylera' u dresovima njemačke i argentinske reprezentacije izvodeći razne trikove s loptom.

Završna utakmica World Cupa privukla je u Rio brojne uglednike iz svijeta politike, zabave i sporta. Na Maracanu su stigli njemačka kancelarka Angela Merkel i njemački predsjednik Joachim Gauck, ruski predsjednik Vladimir Putin, južnoafrički predsjednik Jacob Zuma, mađarski premijer Viktor Orban, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach, operni pjevač Placido Domingo, frontmen Roling Stonesa Mick Jagger, talijanski pjevač Eros Ramazotti, pjevačica Rihanna, glumci Gerard Butler, Ashton Kutcher i Daniel Craig, američka košarkaška zvijezda LeBron James, brazilski supermodeli Gisele Bundchen i Adriana Lima, engleski chef Jamie Oliver...

Na tri glavne zračne luke u Rio de Janeiro danas je sletjelo više od 900 zrakoplova, od čega čak 300 privatnih. U Rio je doputovalo više od 100.000 argentinskih, te oko 50.000 njemačkih navijača. U najvećoj sigurnosnoj akciji svih vremena u Brazilu angažirano je čak 26.000 policajaca, osam vojnih helikoptera i 1500 privatnih zaštitara na samom stadionu.

(Hina)

Klikni i prognoziraj rezultate

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider