Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Imaju razloga za brigu

Poraz nije najveći neuspjeh Engleza: Ovo im se nije dogodilo 56 godina!

Engleska je doživjela novu blamažu i već nakon dva kola ide kući pognute glave, dok jedna 'nepoznata' Kostarika ima svih šest bodova i ide u osminu finala. No, nije to najveći neuspjeh Engleza...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija koja je opjevala svoj naslov prvaka iz 1966. godine čeka skoro pola stoljeća za ponavljanje tog uspjeha, ali čini se da bliže od onoga gdje su bili 1990. kad ih je u polufinalu nakon kaznenih udaraca izbacila Njemačka teško da će tako skoro biti.

Kao da nema kemije u momčadi prepunoj velikih imena, ali i istrošenih igrača koji su odavno zakoračili u 30-te. Ali to su stvari koje moraju riješiti engleski nogometni stručnjaci i prepustimo ih njima, a 'zabavljajmo' se statistikama.

Englezi su propustili kvalificirati se na prvenstvo čak šest puta, od toga tri "otpada" na prva tri prvenstva, potom nisu bili u 70-ima (1974. i 1978.), a posljednji put 1994. u Sjedinjenim Američkim Državama. No ono što treba istaknuti jest da kada su došli na prvenstvo samo tri puta nisu prošli skupinu, s tim da je to bilo 1950. i posljednji put davne 1958. godine.

Roy Hodgson vjerojatno će nakon ovoga napustiti kormilo reprezentacije, oprostit će se Gerrard i Lampard, a hoće li stići kakve promjene na bolje znat ćemo za najmanje četiri godine.

(Agencija VLM)

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider