Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BiH oštećena

Ogorčeni Džeko najoštriji u kritikama: Evo što je rekao nakon ispadanja BiH

Nogometaši Bosne i Hercegovine bili su izrazito ogorčeni suđenjem na noćašnjoj utakmici protiv Nigerije u sklopu 2. kola skupine F, u kojoj su upisali minimalni 1-0 poraz i ostali bez šansi za plasman dalje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nigerija je preko Petera Odemwingieja slavila s 1-0, no prije tog pogotka, kojem je možda prethodio prekršaj, Bosna i Hercegovina, točnije Edin Džeko, je zabila sasvim regularan gol koji je novozelandski sudac Peter O'Leary poništio zbog nepostojećeg zaleđa.

BiH u suzama: Loša igra i sudac izbacili Zmajeve sa Svjetskog prvenstva!

Bijesni na suca, ali i ponosni: 'Nigerija je bila bolja, šteta za ovu generaciju'

Najoštriji u kritiziranju sudaca bio je 'strijelac' Edin Džeko.

''Trebali smo pobijediti, a sudac se treba sramiti svojeg suđenja u današnjoj utakmici. Naša momčad ide kući i tužna je zbog toga, no s nama bi kofere trebao pakirati i sudac. On je u potpunosti utjecao na ishod utakmice koju smo izgubili i zbog koje se vraćamo kući'', smatra Džeko, na kojeg se nadovezao Zvjezdan Misimović.

''Suci su pogriješili, no mi nismo trebali izgubiti ovu utakmicu. Edin je postigao sasvim regularan pogodak, ali ne možemo više ništa učiniti po tom pitanju.''

Pogledaj tablicu i raspored

 

''Poništen nam je čisti pogodak, a gol smo primili nakon očitog prekršaja. Kontrolirali smo igru i imali posjed lopte, ali nismo bili konkretni u završnici'', rekao je Mensur Mujdža, prenose BiH mediji.

Vedad Ibišević se nada pobjedi nad Iranom koji još ima teoretske šanse za prolazak dalje.

''Nije bilo zaleđa kada je Džeko zabio gol. Žao mi je zbog navijača koji sada tuguju jer nismo uspjeli proći u drugi krug. Sada trebamo napraviti sve da pobijedimo u zadnjoj utakmici i časno se oprostimo od Brazila'', rekao je Ibišević koji je zabio zasad jedini pogodak na SP-u.

Izbornik Safet Sušić nije želio komentirati suđenje već isključivo igru svoje i nigerijske reprezentacije.

''Sve se odigralo onako kako sam i mislio. Bila je to otvorena utakmica između dvije momčadi koje su zaista željele pobijediti. Mi smo stvorili puno čistih prilika za pogodak, nismo zabili, a Nigerija je stvorila jednu pravu i zabila. Nigerija je zaista htjela pobjedu u današnjoj utakmici i to je dobila. Sada ima velike šanse za prolazak dalje'', rekao je bosansko-hercegovački izbornik.

Skupinu predvodi Argentina sa šest bodova, Nigerija ima četiri, Iran jedan, a na dnu je Bosna i Hercegovina bez bodova. U posljednjem će kolu BiH igrati protiv Irana, koji uz svoju i pobjedu Argentine protiv Nigerije može izboriti osminu finala. (TS)

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider