Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dogovor ipak postignut

Drama: Kamerunci se odbili ukrcati u avion za Brazil!

Kamerunski nogometaši odbili su se u nedjelju ujutro ukrcati u posebni zrakoplov kojim su trebali otputovati na Svjetsko prvenstvo u Brazil, piše francuski dnevnik L'Equipe...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Razlog bojkota navodno je izostanka dogovora oko premija za nastup na Mundijalu. Igrači su, navodi L'Equipe, već ranije bili u štrajku, ali su ga prekinuli kako bi odigrali prijateljsku utakmicu protiv Njemačke (2-2). Nadali su se da će u danima koji su slijedili postići dogovor s čelnicima nacionalnog saveza, ali to se nije dogodilo. Predloženi iznos nagrada Samuela Eto'a i društvo ne zadovoljava.

Atmosfera je napeta postala još u subotu kada su igrači odbili primiti zastavu iz ruku premijera. Običaj je, naime, da predstavnik državne vlasti prije odlaska na veliko natjecanje uruči igračima državni barjak. Ovaj put su igrači, međutim, odbili preuzeti zastavu, pa je to umjesto njih učinio izbornik Volker Finke.

L'Equipe podsjeća da se slična stvar dogodila i prije Svjetskog prvenstva 2002. kada su Kamerunci također štrajkali zbog nezadovoljavajućih premija. Ispali su tada u prvom krugu natjecanja.

Kamerunci su na kraju ipak otputovali u Brazil, što je u razgovoru za Sport 1 potvrdio izbornik Finke: "Naši navijači mogu biti mirni. Naravno da ćemo igrati na Svjetskom prvenstvu. Dogovor je postignut i nema nikakve velike senzacije u cijeloj priči. Još danas bismo trebali otputovati prema Brazilu."

Prvenstvo otvaraju 13. lipnja protiv Meksika, a u skupini A će kasnije igrati protiv Hrvatske i domaćina Brazila. (TS)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider