Košarka
SPORTOVI
Košarka
Korak po korak

Dario Šarić ne ide u NBA, ali je nešto obećao Amerikancima

Hrvatski košarkaš Dario Šarić (20) nije isključio mogućnost da će se nakon samo jedne sezone u turskom Anadolu Efesu otisnuti prema NBA ligi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dosadašnji krilni igrač Cibone Dario Šarić ovaj je tjedan potpisao dvogodišnji ugovor e Efesom, uz opciju produljenja suradnje na još jednu sezonu. Postalo je time automatski jasno da iduće sezone neće igrati u NBA ligi iako će u noći s četvrtka na petak prema srednjoeuropskom vremenu biti na draftu. Iako se nagađalo da će se još najmanje dvije sezone zadržati na Starom kontinentu i premda je to još uvijek vjerojatnije, ipak postoji mogućnost da već dogodine zaigra u najjačoj svjetskoj ligi.

''Mislim da je za mene bolje da provedem još dvije sezone u Europi. Ali, ako se pokaže šansa da završim to nakon samo jedne sezone, zašto ne. U svakom slučaju, najdulje ću ostati u Europi još dvije godine. Nakon toga 100 posto dolazim u klub koji će me izabrati na draftu. Borit ću se za svoju poziciju, za mjesto u startnoj petorci i za to da budem jedan od najboljih igrača'', rekao je Šarić američkim novinarima na Manhattanu uoči drafta.

Iako američki mediji pišu da bi odluka o ostanku u Europi mogla Šarića spustiti u poretku ''pickova'' na draftu, mladog Šibenčanina to ne zabrinjava.

''Moj san je NBA liga, ona mi je na prvom mjestu, ali odabrao sam drugačiji način. Igrao sam u trećoj hrvatskoj ligi, pa u drugoj, pa u prvoj. Nakon toga sam tri sezone proveo u regionalnoj ABA ligi i mislim da je najbolje da odigram još dvije sezone u Turskoj. Nakon toga ću bit spreman za NBA.''

''Mislim da je najbolje ići korak po korak. Vjerujem da ću s 22 godine biti spremniji da se probijem u startnu petorku. I sada sam spreman za NBA, ali mislim da mi treba još iskustva da podignem svoje košarkaške vještine i tijelo na višu razinu.''(TS)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider