Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fenomenalna utakmica

BRAZIL - MEKSIKO: Ochoa čudesno zaustavio Selecao!

Utakmica Brazil - Meksiko nije dala pogotke, ali jest fenomenalnu izvedbu nogometaša s obje strane...

Brazil - Meksiko 0:0 - nije bilo pogodaka, ali ovo je utakmica o kojoj će se još dugo pričati.

Heroj je bio Guillermo Ochoa, meksički čuvar mreže koji je nizom bravuroznih intervencija izludio Neymara i društvo. Braneći za Ajaccio u prošloj sezoni Le Championnata Ochoa je primio 72 gola, ali je ovog utorka pokazao da to nije imalo previše učinka na njegovu formu.

Utakmica je odigrana u frenetičnom ritmu, Brazil ovaj puta nije imao nijednog vrlo raspoloženog igrača, a mekskiko je pokazao upravo nevjerojatnu upornost i količinu trke.

Nakon oštrog početka - Ochoa show

Dvoboj je počeo s grubim nasrtajima igrača obje momčadi i vrlo, vrlo nervozno u nevjerojatnom ozračju prepunog stadiona u Fortalezi, a prva se prilika ukazala tek 24. minuti kada je opasno s 20 metara zaprijetio Meksikanac Herrera. U 26. minuti meksički vratar Ochoa je čudesno obranio udarac glavom Neymara, u 38. minuti skinuo je i udarac glavom Freda, da bi u 44. minuti Ochoa ponovno sjajno blokirao Paulinha koji nije uspio zabiti s pet metara. Meksikanci su se u prvom dijelu predstavili kao u najmanju ruku ravnopravan suparnik Brazilu, a mogli su i povesti u 41. minuti, no udarac Vazqueza s 20-tak metara prohujao je tik pored lijeve vratnice.

Iako se u drugom dijelu očekivao bolji Brazil, u prvih dvadeset minuta terenom je gospodario Meksiko. U 55. minuti Vazquez tuče malo iznad vrata, centimetri su dijelili Meksiko od vodstva i u 57. minuti. U 68. minuti velika prilika za Neymara, ali je apsolutni junak dvoboja Ochoa opet dobro postavljen. Za ono što je Ochoa obranio Thiagu Silvi u 86. minuti Meksikanci bi mu mogli dići i spomenik. kapetan Brazila je s četiri metra pucao glavom, a Ochoa refleksno obranio i opet sačuvao svoju mrežu netaknutom. Dvije minute kasnije očiti kontakt Aguilara s Marcelom, puno intenzivniji nego onaj Lovrena i Freda, no turski sudac se nije usudio svirati penal za domaćine. U završnici je i Meksiko mogao do pobjede, ali je Cesar obranio šut Hernandezu.

Hrvatska sada ima dvije opcije

U drugom dvoboju iz ove skupine Hrvatska će u srijedu u ponoć u Manausu odmjeriti snage protiv Kameruna.Posljednje, treće kolo na rasporedu je 23. lipnja, a sastaju se Hrvatska - Meksiko (Recife), te Brazil - Kamerun (Brasilia).

Što se tiče hrvatske reprezentacije, ovakav ishod ne mijenja puno na putu prema osmini finala. Hrvatska će među 16 najboljih ako pobijedi u obje preostale utakmice ili ako remizira s Kamerunom pa onda pobijedi Meksiko s barem dva pogotka razlike. (M.Č. / Hina)

Pogledaj tablicu i raspored

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider