Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
Od ekstaze do ogorčenja

FOTO: Tisuće navijača u hrvatskim gradovima bodrilo Vatrene!

Niti olujno nevrijeme niti jaka kiša koji su pogodili veći dio Hrvatske nisu pokvarili raspoloženje hrvatskih navijača koji su u diljem zemlje pratili ogled Brazila i Hrvatske na otvaranju Svjetskog prvenstva - nažalost, slavljeničku atmosferu pokvario je japanski sudac Yuichi Nishimura koji gurnuo Brazil prema pobjedi.

ČITAJTE NAJNOVIJE VIJESTI O SVJETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU!

"Danas više nikome ne možeš vjerovati. Poštenja više nema niti u Japanu. Sve ovo nema smisla," ljutila se skupina mladić na središnjem zagrebačkom trgu.

FOTO: Ova je brazilska navijačica zasjenila sve ostale!

Japanski sudac ginuo za Brazil kao kamikaza: 'Vatreni', budite ponosni!

FOTO - 18 minuta ekstaze: Ovo su hrvatski navijači na Areni Corinthians

Nekoliko sati prije početka utakmice veliko nevrijeme je zahvatilo Zagreb. Srećom, vrijeme se smirilo do početka utakmice, pa se na Trgu bana Jelačića okupilo nekoliko tisuća navijača koji su bodrili 'vatrene', a utakmicu pratili na ekranu veličine 52 četvorna metra. U veseloj atmosferi, "naoružani" rekvizitima - zviždaljkama, trubama, dresovima, zastavicama navijači su uz pjesmu i pokoju čašicu alkohola, navijali za Hrvatsku. Najveće oduševljenje je izazvao Brazilac Marcelo nakon što je gurnuo loptu u vlastitu mrežu.

'Vatreno' je bilo i u Rijeci gdje je nekoliko stotina Riječana pratilo nogometnu utakmicu na velikom platnu na Gatu Karoline riječke. Nakon završetka utakmice, opći dojam je da su zadovoljni igrom hrvatske reprezentacije ali razočarani suđenjem. Nakon prvog gola za Hrvatsku iznad Rijeke je ispaljeno desetak signalnih raketa. Većina kafića u središtu grada otvoreno je noćas te se utakmica mogla pratiti i na ekranima na njihovim terasama. Poseban program priređen je u trgovačkom centru Tower center gdje se utakmica pratila uz prigodan program u kojem su sudjelovale i brazilske plesačice.

U središtu grada se već od popodnevnih sati osjećala navijačka atmosfera zahvaljujući crveno-bijelim majicama i navijačkim atiklima na automobilima posvuda.

Organizirano navijanje u Splitu večeras se odvijalo na Matejušci gdje se okupio popriličan broj navijača. U tamošnjoj navijačkoj zoni utakmica se gledala na 30-metarskom ekranu koji je bio vidljiv i sa Rive koju su također "okupirali" brojni ljubitelji kockastih.

Sve je počelo već dva sata prije samog početka utakmice između Hrvatske i Brazila kada su uz brojne popratne sadržaje, na oduševljenje brojnih prolaznika odjevenih u nacionalne dresove, brazilske plesačice na Matejušci izvele svoje zavodljive točke. Osim plesa u vrućoj splitskoj noći, u kojoj je u par navrata nakratko pala kiša, na istom su se mjestu održale karaoke, te nagradne igre.

Nešto dalje, na starom placu Hajduka u centru grada, također je bilo organizirano praćenje nogometne utakmice hrvatske reprezentacije, kao i u lokalima na gradskim plažama. Satima prije sa velikih su zvučnika Splićane i njihove goste u najgledaniju nogometnu utakmicu uvele navijačke pjesme.

Splitski izvještaj s nogometnog ludila ne bi bio potpun kada bismo izostavili zapravo svaki gradski kvart u kojem je bilo pomno organizirano navijanje, većinom u kafićima i drugim ugostiteljskim objektima, ali i u dvorištima obiteljskih kuća, te stanova. Split je noćas disao punim plućima za Hrvatsku vatreno slaveći autogol Marcela u 11 minuti. Za vrijeme utakmice prometa na cestama skoro nije ni bilo, a policija nije zabilježila niti jedan ozbiljniji izgred.

Šibenčani su utakmicu pratili na plaži Banj, u Dubrovniku je najveća koncentracija navijača bila ispred srednjovjekovne tvrđave Revelin gdje su se navijači počeli okupljati i prije 20 sati. Hrvatsku se bodrilo i na zadarskom Forumu i Kalelargi. Vinkovčani su utakmicu gledali utakmicu u pješačkoj zoni. U Puli su utakmicu mogli pratiti u posebnom ambijentu - u Areni gdje je u organizaciji Grada bilo postavljeno veliko platno 10 x 7,5 metara.

(Hina)

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider