Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obrana bolja od napada

Pele uoči BRAZIL - HRVATSKA: Neymar je pod prevelikim pritiskom!

Po mnogima najbolji nogometaš svih vremena Pele smatra da se na njegovog sunarodnjaka Neymara stavlja preveliki teret uoči početka Svjetskog prvenstva kojem je domaćin Brazil...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

ČITAJTE NAJNOVIJE VIJESTI O SVJETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU!

Neymaru je nametnuta uloga vođe današnjeg Brazila, iako 22-godišnji napadač Barcelone dosada još nije ni zaigrao na Svjetskom prvenstvu!

No, u pripremnim je utakmicama i Kupu konfederacija, ukupno devet pobjeda zaredom, postigao čak sedam golova. Svejedno, Pele smatra da se na tako mladog igrača s još nedovoljno iskustva stavlja preveliku pritisak.

"Neymar je mlad. Veliki je to pritisak i velika odgovornost. Mislim da to nije dobro za igrača koji će upisati tek prvi nastup na Svjetskom prvenstvu", rekao je Pele Garyju Linekeru u BBC-jevom intervjuu.

Brazil u četvrtak u 22 sata po hrvatskom vremenu otvara prvenstvo utakmicom protiv Hrvatske u Sao Paulu, u koju pak ulazi u velikom nizu. Naime, Brazilci su nanizali devet pobjeda uz impozantnu gol-razliku 30-2!

"Po prvi puta u povijesti Brazil ima bolju obranu od napada. Defenzivni vezni red je sjajan. Nadam se samo da ćemo naći dobar protok lopte od sredine do napada", rekao je između ostalog Pele.

Brazil je pet puta u svojoj povijesti osvajao naslov svjetskog prvaka, no posljednji je osvojio još 2002. godine, kada je na klupi sjedio današnji izbornik Luiz Felipe Scolari. (TS)

Prognoziraj rezultate i skupljaj
bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider