Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otac došao 1954.

'Promašujem sve padeže': Jeste li znali koliko Hrvata živi u Brazilu?

Reporter Nove TV Željko Vela donio je zanimljivu priču o brazilskim Hrvatima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

ČITAJTE NAJNOVIJE VIJESTI O SVJETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU!

Utakmica Brazil - Hrvatska bila je u središtu pozornosti, ali reporter Nove TV Željko Vela donio je priču o brazilskim Hrvatima. Sao Paulu živi skupina od oko 10 tisuća ljudi hrvatskih korijena. Oni nisu išli svi na stadion već su se okupili u jednom hrvatskom klubu, gledali utakmicu i navijali za Vatrene.

Kafić koji je najbliže hotelu u kojem je smještena reprezentacija Brazila ima fasadu hrvatskim bojama, ali, na jednom drugom mjestu disalo se za Hrvatsku.

Eugenio Pavičić, predsjednik društva 'Croatia Sacra Paulistana', poželio nam je dobrodošlicu. Naglasio je kako 50 tisuća Hrvata živi u Brazilu, od čega je petina u najvećem gradu. Upoznat je sa sarmom, ćevapima, pitama...

Društvo postoji od 50-ih godina prošlog stoljeća: "Otac m je došao 1954., a djed i baka još i ranije, u 20-im godinama 20. stoljeća, iz Slavonije", ponosno će Eugenio.

Član Društva je i Vlado Sesar: "Promašujem sve padeže koji postoje... Na poslu su me nakon ždrijeba svi počeli zezati kako će Hrvatska izgubiti sa 4:0 ili 5:0. Nije to ništa novo jer smo već igrali s Brazilom, ali ovo će biti još bolje jer ćemo sada pobijediti Brazil", uvjeren je bio Vlado.

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider