Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Imamo šanse!

Hrvate i Brazilce gledat će milijarde, ali na domaćinu je golemi pritisak!

Utakmica Brazil – Hrvatska večeras će otvoriti Svjetsko nogometno prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

ČITAJTE NAJNOVIJE VIJESTI O SVJETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU!

Večeras od 22 sata po hrvatskom vremenu kreće spektakl Brazil – Hrvatska. Bit će to jedna od najvećih utakmica u povijesti hrvatskog sporta, a tko zna, možda postane i najveća. Hrvatska reprezentacija po prvi puta otvara najgledanije sportsko natjecanje, i to baš protiv Brazila, domaćina i, kako to volimo reći, najnogometnije nacije svijeta.

Kovač i Srna: Znamo kako zaustaviti Brazil, Hrvati će biti ponosni!

Oči cijelog svijeta bit će uperene prema Sao Paulu. Otvaranje Svjetskog prvenstva gledat će milijarde ljudi. To je najvažnija utakmica cijelog natjecanja nakon finala i samim time velika prilika za promociju Hrvatske.

Čelnici HNS-a uspjeli su se izboriti da naša reprezentacija večeras igra u prvoj garnituri dresova, iako je Brazil domaćin. No, srećom, boje se neće preklapati i FIFA je prihvatila argumente Hrvata koji žele da one poznate 'kockice' (zapravo kvadratiće) još jednom vidi cijeli svijet.

Na Brazilcima veliki pritisak

Hrvati su uoči utakmice veliki optimisti, a Brazilci čak malo i pesimisti. Hrvati se uzdaju u svoje nogometaše koji su ove godine sjajno igrali u svojim klubovima. Ponajprije Luka Modrić i Ivan Rakitić koji će sljedeće sezone igrati jedan protiv drugoga u najvećem nogometnom derbiju El Clasicu. Takve vezne igrače Brazil nema…

Brazilci su, naravno, veliki favoriti. Imaju snažnu momčad prepunu zvijezda poput Neymara, Hulka, Oscara, Danija Alvesa, Thiaga Silve… Imaju jednu konstantu nepobjedivosti na domaćem terenu koja traje preko 30 utakmica, imaju podršku domaćih navijača, imaju tradiciju, imaju sve… Ali imaju i ono čega se svi bolje, a to je ogromni pritisak!

Nacija je podijeljena. Dok neki guštaju zbog dolaska najboljih svjetskih nogometaša, drugi su na ulicama i protestiraju protiv prevelike javne potrošnje na nešto što je FIFA obećala da će većinom izgraditi privatni novac.

Znaju sve to i igrači. Znaju i za predviđanja mogućih nereda u slučaju da izgube. Zasad vlada primirje jer Brazilci ipak obožavaju svoju reprezentaciju i 'jogu bonito', ali ako Brazil izgubi već na startu – tko zna…

Zbog svih tih nogometnih i nenogometnih razloga stvoren je ogroman pritisak na brazilske nogometaše koji bi mogli 'puknuti' pod teretom koji im je stavljen na leđa. To bi za Hrvate bio idealan scenarij, ali ipak govorimo o nogometu i utakmici kojom jedan Brazil otvara Svjetsko prvenstvo kao domaćin nakon 64 godine.

Tada ih je u finalu šokirao Urugvaj, neka danas to učini Hrvatska već na početku…

Vjerujete li da Hrvatska može iznenaditi Brazil na otvaranju SP-a?

Ukupno glasova:

 

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider