Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otvaranje SP-a za povijest

Još nikad nismo pobijedili: Ovo su dosadašnje utakmice Hrvatske i Brazila

Hrvatska će na otvaranju SP-a u Sao Paulu po treći put zaigrati protiv najuspješnije reprezentacije svih vremena, peterostrukog svjetskog prvaka Brazila, a ždrijeb je po drugi put ove dvije reprezentacije spojio u istu skupinu na SP-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

ČITAJTE NAJNOVIJE VIJESTI O SVJETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU!

Utakmica BRAZIL - HRVATSKA bit će treći međusobni susret ovih reprezentacija. U dosadašnje dvije Hrvatska je ostvarila jedan neodlučen rezultat i jedan poraz.

Brazil je gostovao u Hrvatskoj 17. kolovoza 2005. godine kada je kao aktualni svjetski prvak na splitskom Poljudu odigrao 1-1 protiv reprezentacije Hrvatske koju je kao izbornik vodio Zlatko Kranjčar. Taj je susret odigran u sklopu HNS-ove kampanje za dobijanje domaćinstva Eura 2012. za koje se kandidirao zajedno s Mađarskom.

Hrvatsku je u vodstvo doveo sin našeg izbornika Niko Kranjčar u 32. minuti, a na konačnih 1-1 poravnao je Ricardinho 10 minuta potom.

Niti godinu dana kasnije Hrvatska i Brazil su se ponovno susreli, ali ovoga puta u službenom susretu u skupini na SP u Njemačkoj. U dvoboju 1. kola u skupini F na Olimpijskom stadionu u Berlinu 13. lipnja Brazil je bio uspješniji sa 1-0, a strijelac jedinog gola bio je Kaka u 44. minuti. Brazil je kasnije prošao u osminu finala kao pobjednik skupine, dok je Hrvatska okončala natjecanje na trećem mjestu u skupini.

Dosadašnji susreti Hrvatske i Brazila:

17. kolovoza 2005, Split: Hrvatska - Brazil 1-1 (Kranjčar 32 / Ricardinho 42)

13. lipnja 2006, Berlin: Hrvatska - Brazil 0-1 (Kaka 44)

(Hina)

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider