Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Crveni vragovi' u drugom krugu

BELGIJA - RUSIJA 1:0: Origi u finišu utakmice odveo Belgiju u drugi krug!

Reprezentacija Belgije je savladala Rusiju 1-0 u utakmici 2. kola skupine H Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je to zanimljiva utakmica, ali manjkalo je izrazitih prilika do same završnice. Obje su momčadi dolazile do suparničkih kaznenih prostora i stvarale nekakve poluprilike, ali dalje od toga nije išlo.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu i općenito na utakmici sve do posljednjih deset minuta mala je Rusija u 44. minuti preko Aleksandera Kokorina, ali je njegov udarac glavom s nekih sedam metara bio neprecizan. Loptu mu je nabacio Denis Glušakov s lijeve strane, a Kokorin je neometan pucao daleko od vratiju.

Belgijcima je pripao početak prvog poluvremena, a Rusima početak drugog. Rusi su opasno priprijetili i u završnici susreta, pa je tako udarac Andreja Eščenka iz 81. minute prošao nedaleko od vratnice. Najopasniji iz belgijske reprezentacije bio je Dries Mertens koji je u prvom poluvremenu često prolazio po desnoj strani, ali mu je nedostajao završni pas, a u završnici je pomutnju u ruskoj obrani stvorio i Eden Hazard.

Upravo je njegova povratna lopta u 88. minuti prethodila jedinom golu kojeg je zabio Divock Origi. Hazard je prošao po lijevoj strani, vratio loptu u sredinu, gdje ju je Origi s nekih osam, devet metera pospremio u mrežu. Belgijci su zabili iz kontranapada u trenucima dok su na drugoj strani terena dvojica ruskih igrača ležala na travnjaku i to je zasigurno nešto na što će iz tabora poražene momčadi imati prigovor.

Kažimo i da je Belgija samo 4 minute ranije pogodila vratnicu, točnije pogodio ju je Kevin Mirallas iz slobodnog udarca. Belgijcima u ovom susretu ozlijedio branič Thomas Vermaelen koji je travnjak Maracane bio prisiljen napustiti već u 31. minuti.

Belgiji je pobjeda osigurala prolaz u osminu finala budući su u prvoj utakmici savladali Alžir 2-1, te imaju maksimalnih šest bodova, dok Rusi ostaju na tek jednom osvojenom bodu i preostaje im još ogled protiv Alžiraca. (TS) 

Svjetsko prvenstvo 2014., skupina H, 2. kolo:

Belgija - Rusija 1-0 (Origi 88)

Južna Koreja - Alžir (kasnije)

Redoslijed: 1. Belgija 6, 2. Južna Koreja 1 (-1), 3. Rusija 1, 4. Alžir 0 (-1) 

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider