Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Alžir nije izdržao

Ništa od senzacije: Munjevita kontra za totalni preokret Belgije!

U prvoj utakmici skupine H na Svjetskom prvenstvu Belgija je pobijedila Alžir s 2:1...

Belgija - Alžir 2:1, rezultat je prve utakmice skupine H na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Alžir, kojeg vodi BiH stručnjak Vahid Halilhodžić je poveo golom Sofianea Feghoulija iz jedanaesterca u 25. minuti. Bio je to prvi alžirski gol na svjetskim prvenstvima nakon 28 godina. Posljednji strijelac za Alžir bio je Djamel Zidane 1986. godine. Od tada Alžirci nisu zabili pogodak na pet utakmica.

Belgijanci su vrlo teško izlazili na kraj s Alžircima koji su se zbili pred svoj gol i disciplinirano se branili. Malo je toga Belgija kreirala u prvom dijelu, ali je ipak živnula i proradila u nastavku. Prvu veliku priliku za poravnanje propustio je u 66. minuti Origi, koji je u nastavku zamijenio nevidljivog Lukakua. No, njegov udarac je odlično zaustavio vratar Alžira M'Bolhi.

U 70. minuti su Crveni vragovi stigli do izjednačenja. De Bruyne je s lijeve strane ubacio loptu koju je Fellaini odličnim udarcem glavom poslao pod gredu u mrežu. Zabio je Marouane Fellaini samo pet minuta nakon što je ušao u igru umjesto Dembelea.

Eden Hazard nije napravio puno toga u ovoj utakmici, ali je u 80. minuti podsjetio na svoju klasu. Pobjegao je po lijevoj strani i poslao pravovremenu loptu desno prema Mertensu koji je snažnim udarcem u gornji kut zakucao loptu u mrežu i donio Belgiji potpuno zasluženu pobjedu 2:1.

Statistika dovoljno govori o odnosu snaga u ovoj utakmici. U udarcima je Belgija dominirala s bilancom 16:3, a u udarcima u okvir gola 10:1.

Dodajmo kako je za Alžir je do 66. minute igrao igrač zagrebačkog Dinama Al Arbi Soudani.

U susretima drugog kola 22. lipnja igraju Rusija - Belgija, te Južna Koreja - Alžir. Treće kolo je na rasporedu 26. lipnja, a sastaju se Alžir - Rusija, te Belgija - Južna Koreja.

Pogledaj tablicu i raspored

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider