Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na korak od drugog kruga

ALŽIR - JUŽNA KOREJA 4:2: Vahin Alžir potopio Južnu Koreju

Nogometna reprezentacija Alžira savladala je Južnu Koreju s visokih 4-2 u 2. kolu skupine H Mundijala u Brazilu i tako došla do prve pobjede na svjetskim prvenstvima nakon 32 godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši trener zagrebačkog Dinama, a aktualni izbornik Alžira Vahid Halilhodžić vrlo dobro je postavio momčad koja je nakon prvih 45 minuta vodila 3-0 i tu je priči zapravo bio kraj.

U 26. minuti mrežu Južne Koreje načeo je Islam Slimani koji se odhrvao naletima dvojice južnokorejskih igrača i s nekih šest, sedam metara poslao loptu u mrežu. Kod gola mu je sjajnom dugom loptom asistirao Carl Medjani. Već dvije minute kasnije Alžirci su ponovo zabili, a ovoga je puta strijelac bio Rafik Halliche glavom s ruba peterca nakon ubacivanja Abdelmoumenea Djaboua iz kornera. Veliku odgovornost za primljeni pogodak snosi južnokorejski vratar Jung Sung-Ryong koji je otišao u prazno.

Posljednji gol u prvom poluvremenu zabio je asistent kod drugog gola Djabou. Nakon jedne duge lopte i neuspjelog izbijanja Južnokorejaca prihvatio ju je Slimani, ušao u kazneni prostor, dodao Djabouu koji je lako zatresao mrežu.

Nadu Južnokorejcima vratio je Heung-Min Son koji je udarcem iskosa s ruba peterca, malo iskosa s lijeve strane, poslao loptu kroz noge alžirskom vrataru Raisu M'Bolhiju za 3-1. No, nade Južnokorejaca nisu dugo trajale budući je Yacine Brahimi u 62. minuti nakon duplog pasa sa Sofianeom Feghoulijem zabio za 4-1 vodstvo Alžira. Konačan je rezultat postavio Ja-Cheol Koo u 73. minuti iz neposredne blizine nakon dodavanja Keun-Ho Leeja.

Alžir je prva afrička momčad koja je na svjetskim prvenstvima postigla četiri gola u pojedinoj utakmici, a priliku za plasman u osminu finala tražit će u posljednjem kolu kada će igrati protiv Rusije. Južna Koreja usprkos porazu i dalje ima šanse za prolaz, ali joj je potrebna pobjeda protiv Belgije u posljednjem kolu uz povoljan rezultat iz druge utakmice u skupini. (TS) 

Svjetsko prvenstvo 2014., skupina H, 2. kolo:

Alžir - Južna Koreja 4-2 (Slimani 26, Halliche 28, Djabou 38, Brahimi 62 / Son 50, Koo 72)

Belgija - Rusija 1-0 (Origi 88)

Redoslijed: 1. Belgija 6, 2. Alžir 3, 3. Rusija 1, 4. Južna Koreja 1

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider