Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
modrić i kovačić najpopularniji

Vatreni u njemačko-ruskom gradu dočekani ovacijama: Mjesto koje spaja dva mentaliteta

Kalinjingrad je grad srednje veličine. To je star, lijep grad s mnogo lijepih građevina i u njemu se osjeća njemačka povijest.

Lijepi pogled na Kalinjingrad (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatska reprezentacija stigla je oko 19.45 u Kalinjingrad, gdje će u subotu od 21 sati igrati prvu utakmicu Svjetskog prvenstva u Rusiji. Hrvatska i Nigerija prvi će isprobati travnjak u Kalinjingradu, odakle se za Dnevnik Nove TV javio reporter Vlado Boban.

Dolazak autobusa koji je prevozio hrvatske reprezentativce do hotela bio je prava atrakcija za Ruse. Veliki broj njih okupio se u blizini hotela, te je navijao i skandirao u trneutku kada su naši izlazili iz autobusa. Najomiljenija imena kod Rusa bili su Modrić, Kovačić, Ćorluka i Vida.

Naši su reprezentativci jutros odradili konferenciju za novinare, a potom su se zaputili prema gradu gdje će igrati prvu utakmicu Svjetskog prvenstva.

Kalinjingrad je rusko-njemački dio Rusije. Miješaju se kultura i mentalitet. Uz rijeku Pregel smjestio se najljepšio dio ovog baltičkog grada - Stari grad. On ima njemački pečat i to je najromantičnije mjesto u gradu. Tu se mladi Rusi žene, stavljaju lokote na svoju vječnu ljubav i fotografiraju.

"Kalinjingrad je grad srednje veličine. To je star, lijep grad s mnogo lijepih građevina, a u njemu se osjeća njemačka povijest. Mnoge su zgrade izgradili Nijemci", rekao je stanovnik Kalinjingrada.

Najslavniji sin Kalinjingrada je Immanuel Kant. Slavni filozof po kojem je nazvano i sveučilište.

"Ovaj dio grada i fakultet su poznati po Imanuelu Kantu. Za mene je on divna osoba, veliki filozof. Općenito napravio je puno za znanost u Kalinjingradu", rekla je Tanja.

A sa Kantove "Kritike čistog uma" idemo na kritiku zdravog tijela. Kalinjingrad je pun parkova za vježbanje. Apolon - Friedrich Wilhelm Muller je izumitelj bodybuildinga i fitnesa. On je također iz Kalinjingrada.

Cijelo javljanje i prilog Vlade Bobana pogledajte u priloženom videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider