Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mediji iz cijelog svijeta

Vatreni su hit: Vlada nezapamćen interes za hrvatskom reprezentacijom

Želite li na press-konferenciju Hrvatske, mjesto morate zauzeti dva sata ranije.

Vlado Boban (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Hrvatska se u krnjem sastavu priprema za veliko finale protiv Francuske. Ne znamo radi li se o ozljedama ili rekuperaciji, ali pet igrača nije odradilo trening.

Nije bilo gotovo cijele obrane, Strinić, Vrsaljko, Lovren i Subašić, a trening nije odradio ni Perišić. Nemamo informaciju radi li se o nekim lakšim ozljedama, ali vidjeli smo da problema sa zadnjom ložom imaju Strinić i Subašić.

Na konferenciji za medije bio je Ivan Rakitić, koji igra turnir života, jedan je od najboljih igrača Hrvatske i najboljih veznjaka svijeta.

Moramo priznati da nezapamćen interes vlada za hrvatskom reprezentacijom. Više od 50 kamera raznih TV-postaja bilo je na press-konferenciju, na koju se moralo doći dva sata prije. 

Rakitić: "Najljepše je biti Hrvat ovih dana"

Za svjetski naslov bori se u nedjelju, a svjetski rekord već ima. Ivanu Rakitiću utakmica s Francuskom bit će 71. u sezoni, a to je brojka kojoj se nije približio ni jedan drugi nogometaš.

''Nevjerojatna brojka nisam ni znao. Snage će biti i viška, kako god, to je povijesna utakmica za sve nas. Za sve nas Hrvate, ne samo nas 11. Nas je sutra na travnjaku 4 milijuna.''

Hoće li Hrvatska postati svjetski prvak u nogometu?

Ukupno glasova:

Kada je prije 11 godina odlučio igrati za Hrvatsku umjesto Švicarske maštao je o velikim stvarima. Ali, finale svjetskog prvenstva filmska je priča.

''Kad sam se odlučivao, sanjaš o svemu, ali jasno voliš igrati svake dvije godine neko finale. Ispunjenje najljepših snova i najljepše je biti Hrvat ovih dana.''

Da bi san završio najnevjerojatnijim trijumfom u povijesti Mundijala na Lužnjikiju u nedjelju treba srušiti Francusku.

''Zaslužili biti u finalu, ozbiljna reprezentacija, imaju svoje adute, moramo ih spriječiti. Najvažnije je igrati najbolju utakmicu, respektiramo ih maksimalno, bit će spremni kao i mi, ići ćemo u borbu, naša želja je ogromna kao i njihova, želimo se nametnuti, želimo biti pravi i dao Bog nama tu snagu i sreću da u nedjelju bude naš dan.''

Više izjava Ivana Rakitića pogledajte u priloženom videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider