Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
na radiju i zaprešić boysi

Vatreni proslavili Predsjednicu, Rusi nasjeli na staru foru: "Prava je bomba, ma vidi ti ovo''

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović postala je popularna u Rusiji zahvaljujući Vatrenima, ali i dobrom izgledu...

Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Uh, imate atraktivnu predsjednicu, jako zanimljivu", dok je vrtio prstima po zaslona duboko je uzdahnuo i razvukao široki osmijeh Sergej, naš poznanik sa šanka otvorenog bazena u olimpijskom selu u Sočiju.

Smijući se i otresajući dlanom druge ruke, pokazao nam je izazovne fotografije koje su osvanule u Sport Expressu, najpoznatijem ruskom sportskom dnevniku.

"Vruće fotografije, ha, ha, ha... Stvarno je zgodna, prava bomba", nastavio je Sergej dok smo zajedno pregledavali fotografije.

"Je, je, sigurno će se svidjeti vašem predsjedniku Putinu", trznuli smo Sergeja.

"Ma kako neće, drug, vidi ti ovo", vrti po galeriji Sergej.

Opet zabuna

Ima jedan mali problem u cijeloj priči, kazali smo i nakratko stali.

"Koji?"

Pa taj što to nije hrvatska predsjednica, odgovorili smo Sergeju, koji je ostao zatečen i zbunjen.

"Kako nije, piše pod fotografijom njezino ime?"

Istina, piše, ali pogledajte malo bolje, ova ovdje jest, ali ova ovdje nije.

"Vidi stvarno, tek sad vidim razliku, ha, ha, ha...", smijao se Sergej i vrtio glavom:

"Baš sam nasjeo".

Ako nije proračunato, ugledni Sport Express pao je na staru foru, ali događa se i najboljima. U međuvremenu su dio fotografija ''lažne predsjednice'' Coco T uklonili.

Rusi zamijenili hrvatsku predsjednicu (Screenshot) Rusi zamijenili hrvatsku predsjednicu (Screenshot)

Rusi hvale potez hrvatske predsjednice

Ruski sportski dnevnik ističe da hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović navija za Vatrene zajedno s običnim navijačima na tribini i da odbija sjediti u VIP loži.

"Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović živi jednostavnim životom i ništa ne skriva", piše Sport Express i svoju tezu potkrepljuje serijom vrućih fotografija šatro hrvatske predsjednice sa svjetskih plaža.

Red fotografija u bikiniju "lažne predsjednice", pa red fotografija stvarne predsjednice iz političkog i svakodnevnog života, jedna od njih i u dresu hrvatske reprezentacije.

Podsjetimo, za tu poznatu priču oko hrvatske predsjednice kriv je jedan panamski medij. Prije tri godine našu su predsjednicu zamjenili s Coco-T, kako u šarenom bikiniju uživa na pješčanoj plaži. Riječ je o bivšoj striptizeti, danas uspješnoj poslovnoj ženi i supruzi Ice-T-ja.

Ruski mediji listom su prenijeli i vijest o ulasku hrvatske predsjednice u svlačionicu hrvatskih nogometaša. Nije da Rusi nisu imali pojma o Hrvatskoj prije početka turnira, ali malo tko je znao političke detalje, pogotovo tko je predsjednica, a sada je mnogima poznata.

Na radiju i hrvatska glazba

Eto, nogometaši su proslavili hrvatsku predsjednicu nemjerljivo više nego svi dosadašnji politički kontakti s ruskim političarima i turneje po Rusiji. Nogometaši ne samo da su u Rusiji proslavili političare nego i hrvatske glazbenike. Ovih dana u Rusiji često na ruskim radiopostajama čujemo hrvatske pjesme. I sami smo preporučili neke ruskim kolegama. Konkretno, naš omiljeni bend, vinkovačke Majke. Svidjelo im se i obećali su pustiti u eter neke stvari.

Upravo dok pišemo ovaj tekst, slušamo sanktpeterburški radio i na njemu se vrti poznata navijačka pjesma Nereda i Zaprešić Boysa. Dakle, nije otrcana fraza da su hrvatski nogometaši najbolji ambasadori Hrvatske u svijetu. Nešto malo, tu i tamo, pomognu i novinari.

Rusi zamijenili Coco T s hrvatskom predsjednicom (Screenshot Sport Express) Rusi zamijenili Coco T s hrvatskom predsjednicom (Screenshot Sport Express)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider