Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
invazija na Crveni trg

Pogledajte kako je izgledao centar Moskve nekoliko sati uoči utakmice: Vrhunac atmosfere bio je dolazak velike hrvatske zastave

Na i oko Crvenog trga u Moskvi vladala je prava invazija engleskih i hrvatskih navijača.

Galerija Hrvatski navijači u Moskvi (Foto: AFP) Hrvatski navijači u Moskvi (Foto: AFP) Hrvatski navijači u Moskvi (Foto: AFP) +12 Hrvatski navijači u Moskvi (Foto: AFP)

Satima uoči utakmice između Hrvatske i Engleska dogodila se prava mala invazija hrvatskih navijača na Crveni trg u Moskvi. Očekuje ih se oko 10.000, a stigla je i velika navijačka zastava koju su navijači razvili ispred Povijesnog muzeja, ispred spomenika Žukovu.

Cijeli trg bio je okružen rendgenima i na njega se nije moglo ući tek nakon detaljne provjere i nije dozvoljeno unošenje nikakvih velikih predmeta.

Umjesto 15 minuta sat vremena hrvatskog ludila na Crvenom trgu

Rezervni plan bio je razviti zastavu na Manežnaja trgu, koji se nalazi pored Crvenog trga. No, policija je i to zabranila kazavši navijačima da zastavu mogu razviti u obližnjem parku. Ipak, nakon pregovora ruski plavci su popustili i hrvatski navijači su dobili 15 minuta za razviti zastavu.

To se proteglo na skoro sat vremena ludovanja, a slavlje i pjesmu naših navijača nije pokvario niti pljusak. Navijači su se sklonili ispod zastave i nastavili s pjesmom.

"Ovo je ludo, idemo u finale. Englezi nemaju šanse," kazala je ekipa iz Posušja.

Ivica Medo u Moskvi Novinar GOL.hr-a Ivica Medo u Moskvi

Slavlju naših navijača priključili su se i Rusi, držali su zastavu, mahali s njom i skakali.

"Zbog vas smo izborili plasman na EP 2008. u Austriji i Švicarskoj. Tada je za vas bio sretan London, neka večeras to bude Moskva, sretno protiv Engleske", kazao nam je Sergej.

Na Crvenom trgu zatekli su se i pokoji ''zalutali'' Argentinac ili Španjolac koji su kupili karte do finala, a sada razmišljaju za koga će navijati. Za Gaučose, nema dvojbe.

"Engleska ili Hrvatska? Vi se šalite, haha. Prije ću navijati za Brazil nego za Englesku," kazao nam je mladić iz Cordobe.

Tko će vidjeti finale, Hrvatska ili Engleska?

Ukupno glasova:

 

Dio hrvatskih navijača u gradu je već duže vrijeme. Skupina Hrvata Moskvu je izabrala za svoju bazu tijekom SP-a i iz nje su putovali na utakmice.

"Putovali smo avionima, vlakovima, a u Nižnji Novgorod autobusom. Nadamo se kako više nema putovanja, ostajemo u Mosvi do finala", kazao je Marko dodavši: "Naših za sada nema previše, ali uskoro počinje invazija Crvenog trga, haha".

Glavna je zvijezda na Crvenom trgu dvojnik engleskog izbornika Garetha Southgatea. Rusi stoje u redovima kako bi se s njime slikali.

Nakon što je ekipa iz Crikvenice i Bribira sa zastavom prošla kroz Kalinjingrad, Nižnji Novgorod, Rostov na Donu i Soči, sada se u punom sjaju i dužini ukazala i kraj moskovskog Crvenom trgu.

Atmosfera ispred stadiona Lužniki uoči utakmice Hrvatska - Engleska (GOL.hr) Atmosfera ispred stadiona Lužniki uoči utakmice Hrvatska - Engleska (GOL.hr)

Hrvatski navijači u Moskvi (Foto: GOL.hr) Hrvatski navijači u Moskvi (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider