Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hrvati još uvijek u sjeni najvećih

Španjolska (i zbog rasporeda) na kladionicama prvi favorit za naslov: Nema euforije oko Hrvatske

Na najpoznatijim svjetskim kladionicama Furija je prvi favorit za osvajanje naslova svjetskog prvaka.

Hrvatska sedmi favorit SP-a (Sreenshot)

Znamo točno pola parova osmine finala Svjetskog prvenstva. Danas i sutra znat ćemo ih sve, ali već sad možemo pretpostaviti neke stvari. Primjerice, da je Hrvatska u puno lakšem dijelu ždrijebu u kojem bi, ako u nedjelju u dragom nam stadionu u Nižnjem Novgorodu pobijedi Dansku, vjerojatno u četvrtfinalu naletjela na Španjolsku, koja igra protiv domaćina Rusije.

Upravo je Furija, svjetski prvak iz 2010. godine, trenutno prvi favorit svjetskih kladionica za osvajanje naslova novog naslova prvaka. Bet365 , BetFair i William Hill te sve ostale poznate kladionice daju omjer na Španjolce između 4/1 i 5/1. Odmah do njih su Brazilci, pa Nijemci, no netko od ove dvije reprezentacije bi uskoro mogao otpasti jer bi se vrlo lako mogle naći u međusobnom okršaju već u osmini finala.

Francuska, Belgija i Engleska sljedeće su tri reprezentacije, a kao sedma se na većini mjesta uz omjer 12:1 nalazi Hrvatska, oko koje u svijetu zasad nema euforije kao kod nas, što je i razumljivo. No već bi pobjedom protiv Danske Hrvatska mogla ući u krug pet najvećih favorita.

''Donji'' dio ždrijeba puno lakši

A upravo je Hrvatska u donjem dijelu ždrijeba sa Španjolcima (moguć susret u četvrtfinalu), koji bi po sadašnjim projekcijama trebao biti mnogo lakši. U njemu bi se, ako osvoji samo bod protiv Švedske, trebao naći Meksiko kao iznenađujući pobjednik skupine F, dok će Japan, Senegal i Kolumbija osvojiti prvo mjesto u skupini G.

U gornjem, puno jačem dijelu ždrijeba već se nalaze Argentina, Francuska, Portugal, Urugvaj, a trebali bi im se pridružiti i Brazil, Njemačka te pobjednik dvoboja Belgija – Engleska (poraženi ide u lakši dio ždrijeba).

Španjolska je tako upala u dio ždrijeba u kojem do finala ne bi trebala igrati niti s jednim od prvih pet favorita za naslov. Igra im nije perfektna, ali prvi su put od 2006. prošli grupu bez poraza. Obrana se nekako još mora uštimati, iako ju predvode iskusni Ramos i Pique, no čini se kako nemaju problema s napadom.

Jaka momčad prepuna zvijezda te raspored koji im zasad ide na ruku sve do finala Furiju su za mnoge prometnuli u prvog favorita ovog Svjetskog prvenstva.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider