Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rekli su mu "sve je u redu"

Sudac utakmice Portugal - Španjolska nije koristio VAR tehnologiju: Čemu onda to postoji?

Sudac utakmice Portugal - Španjolska nije koristio VAR tehnologiju u dvije krucijalne situacije kod pogodaka.

Diego Costa i Pepe (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Talijanski sudac Gianluca Rocchi, koji je bio glavni arbitar na utakmici Svjetskog prvenstva Portugal - Španjolska (3-3), iskoristio je mogućnost "potvrde odluke bez pregledavanja snimke", ali nije koristio video tehnologiju (VAR) kako bi donio odluku, priopćila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) na upit agencije AFP.

"Postojala je komunikacija između suca sa 'centralom' po pitanju kontakta Diega Coste i Pepea prije pogotka španjolskog nogometaša. Sudac je pitao "dečki, jeste li što vidjeli" i dobio odgovor "sve je u redu Gianluca, nastavi", pojasnili su iz FIFA-e.

Talijanski sudac Gianluca Rocchi je tijekom utakmice imao dvije situacije u kojima je mogao posegnuti za provjerom. Jedna se dogodila već u 3. minuti kod dosuđenog kaznenog udarca, nakon kontakta Cristiana Ronalda i Nacha, iz kojeg je Portugal poveo sa 1-0, prvim od tri Ronaldova pogotka na utakmici. Druga prilika ukazala se u već opisanoj situaciji kod izjednačujućeg pogotka Diega Coste u 24. minuti.

Suci zaduženi za VAR još uvijek na ovom Svjetskom prvenstvu nisu imali posla, a ni suci na terenu nisu posegnuli za pregledavanjem snimke kako bi potvrdili svoju odluku ili je promijenili. Da bi to učinili, suci na terenu jasno moraju signalizirati da će koristiti tehnologiju, time što prethodno prstima u zraku iscrtaju pravokutnik.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider