Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"slični ste nama"

Hrvatska će imati jaku podršku na tribinama: Rusi će biti uz Vatrene u povijesnoj prilici protiv Engleske

Saša Lugonjić javio se za Dnevnik Nove TV s najnovijim informacijama u taboru Vatrenih, dan uoči polufinala Svjetskog prvenstva.

Saša Lugonjić iz Moskve

Dan do polufinalnog susreta Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Engleske iz Moskve se javio reporter Dnevnika Nove TV Saša Lugonjić, koji prati reprezentaciju od prvog dana turnira. U Moskvi je, 24 sata do velikog okršaja, sve u bojama Hrvatske i Engleske, a Crveni trg je glavno mjesto svih događanja.

Naši navijači na polufinale Mundijala čekali su 20 godina, engleski navijači čak 28. Engleski navijači sanjaju i vjeruju da Gordi Albion, predvođen Harryjem Kaneom, može do naslova koji su posljednji osvojili Moore, Charlton i ostatak engleske družine davne 1966. godine. No engleski novinari svjesni su opasnosti koju predstavlja momčad Zlatka Dalića.

"Mislim da je Hrvatska tehnički najbolja i daleko najopasnija ekipa s kojom smo se do sada sreli na turniru, tako da mislim da će Engleska imati jako težak posao. Čini mi se realnom opcija da pobjednika još jednom odlučuju udarci s bijele točke", rekao je Gary John Cotterill, novinar Sky Sportsa.

Dodatni kontigent ulaznica koje je HNS jučer pustio u prodaju planuo je u rekordnom roku, te je jedina nada crno tržište. Baš kao u Nižnjem Novgorodu i Sočiju, i u Moskvu su stigli brojni Argentinci s nadom da će uspjeti prodati ulaznice koje su kupili da bi pratili svoju reprezentaciju do finala.

"S obzirom da je moja momčad ispala s prvenstva, prodajem ulaznice za polufinale kako bi pokrio bar dio troškova. Za 4 karte prve kategorije tražim 500 dolara", rekao je argentinski navijač.

Većina od 80 tisuća gledatelja sutra na Lužnjikiju bit će, naravno, Rusi. Reporteru Dnevnika Nove TV otkrili su i za koga će domaćini navijati?

"Naravno - za Hrvatsku! Jer i po igri i kako si blizu sa nama - mnogo interesantni", rekao je Nikita, stanovnik Moskve.

Bilo bi sasvim u redu da podrže Vatrene. I sjete se Wembleya 2007., kada smo Rusiji omogućili odlazak na Europsko prvenstvo, pobjedom protiv Engleske u gostima.

Cijelo javljanje Saše Lugonjića iz Moskve pogledajte u priloženom videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider