Ovog puta nije bilo suza radosnica kao nakon eliminacije Rusije u četvrtfinalu. Zlatko Dalić sa širokim je osmijehom prokomentirao povijesni ulazak Hrvatske u finale Svjetskog prvenstva.

"Ušli smo u finale, zasluženo. Moram čestitati našim dečkima i reći 'oni nisu normalni'. Nisam ja najzaslužniji, nego ovi dečki, ovo što su oni danas odigrali je fantazija, kako su trčali i kako su se borili nakon dvije utakmice po 120 minuta. Nismo još zlatni, ali ako Bog da bit ćemo", rekao je Dalić u izjavi za HRT.

"Hvala im, hvala ovim divnim ljudima na tribinama, hvala ljudima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i svim našim ljudima u svijetu. Ovo je bilo za njih i za našu Hrvatsku. Možda mi nismo svjesni što smo napravili, ali nije svjestan ni cijeli svijet. Mi ne mislimo stati. Kad smo došli ovdje, rekli smo da mislimo ostati u Moskvi. E, sad kad smo došli u Moskvu, bit ćemo svjetski prvaci ako Bog da."

"Stalno govorim da Bog sve vidi i prati i kako sve zaslužiš, tako i dobiješ. Fascinantno je da nitko nije htio ići van, svi trče i bore se i viču mi 'nemoj mene, nemoj mene'. Došli smo u finale, napravili povijest, napravili senzaciju. Rekao sam i na press-konferenciji da nije čudno što je Hrvatska došla u polufinale."

Kako je tekao razgovor s igračima na poluvremenu nakon što su Englezi vodili?

"Rekao sam im da ne smiju posustati i da ne smiju biti nervozni, da igramo strpljivo i da smo bolja momčad. Rekao sam da idemo okrenuti tijek stvari, čim smo loptu spustili na zemlju, mi smo bili ti koji su bili dominantniji."

Anketa

Hoće li Hrvatska postati svjetski prvak u nogometu?

  • glasova
  • glasova
  • glasova

Pogledaj sve ankete