Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bit će spektakularno

Ovo je plan za doček Vatrenih: Prijevoz će biti jeftiniji, zna se ruta, očekuje se 100 tisuća navijača

Detaljni plan dočeka Vatrenih iz Rusije prakitčki je gotova stvar.

Ruta kojom će Vatreni doći do Trga

Pripreme za spektakularni doček Vatrenih u ponedjeljak u završnoj su fazi. Zna se točno ruta kojom će se Vatreni kretati, pa se građani pozivaju da ih pozdravljaju cijelim putem. U Zagreb će se putovati i iz drugih gradova, pa će vlakovi i autobusi biti jeftiniji.

Vatreni u Zagreb stižu u ponedjeljak oko 14:00 sati. no sletjet će na stari putnički terminal - Pleso.

"Molila bih sve građane koji ih žele dočekati da nikako ne dolaze u novi putnički terminal nego da dolaze na ovu trasu kojom će vatreni proći", rekla je Lidija Capković Martinek, glasnogovornica Zračne luke Franjo Tuđman.

Ovakvim autobusom bez krova uputit će se prema Trgu bana Josipa Jelačića. Od zračne luke kretat će se prema Aveniji Dubrovnik, preko Mosta Slobode i Vukovarske ulice dolaze do Savske. Iz Frankopanske Ilicom stižu do trga oko 16 sati.

Građani ih mogu pozdraviti duž cijele rute. Nema prometa, a sve će pratiti i pojačane policijske snage.

"Sasvim sigurno, više stotina policajaca, kolona s reprezentacijom kretat će se u jednoj štićenoj formaciji, ali jednom aktivnom dinamikom i tempom da ih okupljeni građani mogu vidjeti", rekao je Krunoslav Borovec, načelnik Uprave policije.

Očekuje se više od 100 tisuća građana iz cijele Hrvatske.

Za one koji iz drugih gradova dolaze u Zagreb na doček vlakom, sve karte će biti upola jeftinije, a organiziran je i jedan besplatan vlak. Posebnom linijom iz Osijeka će doći 500 građana.

Jeftiniji će biti i autobusni prijevoz.

Hoće li Hrvatska postati svjetski prvak u nogometu?

Ukupno glasova:

"Za sve koji dolaze izvan grada zagreba autobusima imamo organiziran parking iza zagrebačkog velesajma, to je iza INine zgrade i otuda će biti organiziran prijevoz do glavnog kolodvora, i onda se pješke dolazi do glavnog trga", rekao je Tedi Lušetić, savjetnik gradonačelnika Zagreba.

Dio te atmosfere žele biti svi. I premijer poziva poslodavce da radnike puste ranije s posla. Udruga poslodavaca bez komentara.

Vlasnica studija za nokte na zagrebačkoj Malešnici, Martina Zrinski, ne može si priuštiti neradni dan.

"Imam dogovoren posao koji ne mogu odbiti, ne mogu odbiti klijente niti im dati nekakve druge termine", rekao je Martina Zrinski.

* Morate raditi, ali postoji nešto što nećete raditi?

"Nećemo raditi francusku manikuru, to ne radimo od prošlog tjedna kao podršku sljedećoj tekmi", rekla je vlasnica salona.

Umjesto toga na noktima će biti kockice. A nakon Zagreba, nogometaše će dočekati i njihovi rodni gradovi. Hrvatska će ovaj uspjeh još dugo slaviti.

U ponedjeljak, od 10.50, Nova TV gledateljima donosi višesatni prijenos u kojem će naše nogometaše pratiti od polaska iz Moskve do dolaska na glavni zagrebački trg, gdje će biti organiziran slavljenički doček. Bez obzira na rezultat finalne utakmice, Vatrenima se u Hrvatskoj priprema veličanstven doček, koji ćete moći pratiti i na portalima GOL.hr i DNEVNIK.hr.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider