Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uskoro pada rekord?

Da ne bi bilo sumnji što je popularnije: Već prva utakmica Engleske debelo gledanija od kraljevskog vjenčanja

Prva utakmica engleske reprezentacije potukla je gledanost kraljevskog vjenčanja Princa Harryja i Meghan Markle.

Harry Kane slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Britanska postaja BBC objavila je brojke gledanosti prve utakmice Engleske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Ona je potukla kraljevsko vjenčanje Princa Harryja i Meghan Markle održano u svibnju ove godine.

Više od 21 milijun navijača u Britaniji pratilo je uspjeh Engleske u prvoj utakmici skupine G, dok je nešto manje od 18 milijuna ljudi u Velikoj Britaniji pratilo kraljevsko vjenčanje. Utakmica Engleske i Tunisa najgledaniji je događaj u 2018. godini kada je Velika Britanija u pitanju, te deveta najgledanija utakmica engleske reprezentacije.

Engleski mediji navode da će gledanost možda oboriti rekord iz 1990. godine, kada je polufinalni ogled Engleske i Zapadne Njemačke pratilo 25.2 milijuna ljudi. To bi se već moglo dogoditi u utakmici posljednjeg kola skupine G, kada Engleska igra protiv Belgije, vjerojatno za prvo mjesto u grupi. Svaki korak Gordi Albiona prema naprijed bit će popraćen s većom gledanošću.

Iduću utakmicu Engleska igra protiv slabašne Paname 24. lipnja u Nižnji Novgorodu, u kojem Hrvatska i Argentina u četvrtak igraju derbi utakmicu skupine D.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider