Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Triput smo gubili"

Perišić: "Mogli smo i ranije srediti Engleze. Finale? Francuska je favorit, ali..."

U polufinalu Svjetskog prvenstva Engleska nije imala rješenja za Ivana Perišića...

Ivan Perišić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Briljantni Ivan Perišić svojom je partijom u drugom poluvremenu polufinala Svjetskog prvenstva podsjetio na svoje najbolje igre u dresu hrvatske reprezentacije.

U 68. minuti munjeviti je Omišanin izjednačio, a nešto kasnije centimetri su ga dijelili od pogotka za potpuni preokret. U konačnici je izabran za igrača utakmice.

"Ne znam kako stvarno početi, neopisivo... Svaka čast svim igračima i svim navijačima, bilo je teško, ali smo pokazali karakter jer smo gubili i u osmini finala, i u četvrtfinalu, i sad u polufinalu, a prije nije tako bilo. Imamo još jednu utakmicu dati sve od sebe, pa što dragi Bog da. Svi smo umorni, ušli smo malo nonšalantno u utakmicu i onda smo primili taj gol, ali smo pokazali karakter, vratili se u drugom poluvremenu i dobili utakmicu. Njihov je golman bio nevjerojatan danas, mogli smo mi i ranije riješiti utakmicu. Kod drugog gola skočio sam i poslao loptu Mandžukiću. Kazao sam i ranije da nije bitno tko će zabiti gol. Zahvaljujem navijačima na podršci. Prije 20 godina bio sam u Omišu i navijao za Hrvatsku. Sanjao sam da ću jednog dana zabijati za Hrvatsku. Evo, dočekao sam to", izjavio je Perišić nakon utakmice.

Kako ste završili Sochauxu u tako ranoj dobi? Čuli smo da je vaš otac imao problema...

"U početku nisam znao zašto idem u Francusku, ali kasnije sam saznao. Bio sam premlad. Imao sam osobni problem u obitelji, to sada nije bitno. Bio sam tamo dvije godine, naučio sam jezik. Nitko sretniji što možemo igrati finale protiv Francuske. Moja mama je prije turnira rekla da će u finalu igrati Hrvatska i Francuska."

Jeste li gledali Francusku i možete li prokomentirati njezine igre?

"U skupini su igrali koliko im je trebalo, dizali su se i pokazali pravu snagu. Znali smo da je Belgija bolja s loptom, ali oni su stali i igrali na kontre. Svi su očekivali da će Belgija lagano pobijediti nakon što je pobijedila Brazil. Bit će dobra utakmica, dobri su oni, ali dobri smo i mi."

Na pitanje spremaju li Vatreni Francuzima osvetu za onaj poraz u polufinalu SP-a 1998., Perišić je odgovorio:

"Druga priča je sad, mi nemamo što izgubiti, a oni su ti koji su favoriti u finalu. Bit će teško, sve nas hvataju grčevi, ali imamo tri dana da se oporavimo. Napokon ne moramo putovati."

Hoće li Hrvatska postati svjetski prvak u nogometu?

Ukupno glasova:

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider