Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"neće nam se ponoviti euro"

Pogba biranim riječima govorio o Modriću i Vatrenima: "Niste se mučili do finala, već ste pokazali talent"

Jedna od najvećih zvijezda francuske reprezentacije biranim je riječima govorio o hrvatskoj reprezentaciji uoči finala Svjetskog prvenstva.

Paul Pogba (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Francuski veznjak Paul Pogba u četvrtak je na konferenciji za novinare s velikim poštovanjem govorio o hrvatskoj reprezentaciji uoči finala SP-a. Hrvatska i Francuska igrat će u nedjelju na moskovskom stadionu Lužnjiki, na kojem je Hrvatska u polufinalu u produžetku pobijedila Englesku s 2:1.

"Iako je Luka Modrić motor hrvatske reprezentacije, Modrić nije Hrvatska. Tu su još Mandžukić, Rakitić, Perišić, a i njihovi braniči su izvrsni igrači. I zato se ne možemo fokusirati samo na zaustavljanje Modrića", izjavio je Pogba.

Hrvatska je u sve tri utakmice nokaut faze SP-a igrala produžetke, Dansku i Rusiju je dobila nakon boljeg izvođenja penala, a Englesku u produžetku golom Mandžukića u 109. minuti. Također, u svim tim utakmicama Hrvatska se vraćala iz minusa.

"Možda neki misle da to znači da je Hrvatska došla do finala uz puno muke i problema, ali za mene je to znak da se radi o momčadi s puno talenta. Hrvati sigurno žele pobijediti u finalu i staviti zvjezdicu iznad reprezentativnog grba. Ja imam na dresu zvjezdicu, ali želio bih još jednu, koju sam ja osvojio", kazao je Pogba.

On je istaknuo da je mentalitet ove francuske reprezentacije drugačiji, te da ne želi da im se ponovi situacija sa Eura od prije dvije godine na kojem su bili domaćini.

"Kad smo prije dvije godine na Euru u polufinalu dobili Njemačku (2:0) mislili smo da smo obavili većinu posla. I u finalnu utakmicu protiv Portugala ušli smo kao da smo već prvaci. To nam se više ne smije ponoviti. Naš plan je dobiti utakmicu, ali nismo favoriti u finalu".

Francuska je u finalu Eura 2016. izgubila od Portugala 0-1 nakon produžetaka, s tim da su Portugalci već u 25. minuti ostali bez Cristiana Ronalda, koji je napustio teren zbog ozljede. Pobjednički pogodak za Portugal postigao je u 109. minuti Eder, malo poznati napadač Lillea, koji je na Euru 2016. tri puta ulazio u igru kao zamjena.

A Hrvatska je u finale SP u Rusiji ušla pobijedivši Englesku sa 2-1, također u produžetku, a strijelac pobjedničkog pogotka bio je Mario Mandžukić, također u 109. minuti.

Edera nije bilo u portugalskoj reprezentaciji na SP u Rusiji, dok Mandžukić igra u vrhunskoj formi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider