Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Među tri na svijetu"

Ovakve pohvale Mandžukić nikad nije dobio: "10 puta prije bih uzeo njega nego Neymara"

Znalo se dogoditi da ga neće gol u reprezentativnom dresu, ali Mandžin doprinos nikad nije bio sporan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mario Mandžukić je bio čovjek koji je svojim pogotkom uveo Hrvatsku u povijesno finale Svjetskog prvenstva s Francuskom.

Bio mu je to drugi pogodak na ovom SP-u, a prvog je postigao u susretu osmine finala protiv Danske, izjednačivši u četvrtoj minuti nakon što su Danci šokantno poveli na startu dvoboja.

Ne treba zaboraviti niti da je u prvoj utakmici SP-a, protiv Nigerije u Kalinjingradu, hrvatski put prema finalu započeo trijumfom u kojem je za oba pogotka bio zaslužan upravo Mandžo (nigerijski autogol i izboreni penal).

Na cijelom Svjetskom prvenstvu je odigrao odlično, a uoči finala dobio je silno velike komplimente za svoju igru. Legendarni njemački reprezentativac Stefan Effenberg, koji je bio poznat po svom beskompromisnom pristupu, o Mandži je rekao:

"On je jedan od tri najbolja napadača na svijetu, prema mom mišljenju. On radi vrlo jako za momčad, a njegov učinak u produžecima protiv Engleske je bio ključan. Da je malo mlađi, njegova tržišna vrijednost bi bila 200 milijuna eura."

"10 puta bih prije kupio Mandžukića nego Neymara", kazao je Effenberg, poentiravši:

"Nikad nisam razumio Bayernovu odluku da ga proda u Atletico Madrid."

U ponedjeljak, od 10:50, Nova TV gledateljima donosi višesatni prijenos u kojem će naše nogometaše pratiti od polaska iz Moskve do dolaska na glavni zagrebački trg, gdje će biti organiziran slavljenički doček. Bez obzira na rezultat finalne utakmice, Vatrenima se u Hrvatskoj priprema veličanstven doček, koji ćete moći pratiti i na portalima GOL.hr i DNEVNIK.hr.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider