Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oni su još duže čekali

Neviđena euforija trese Engleze: "Dajte nam Hrvatsku, mi možemo srušiti svijet!"

Hrvatska - Engleska, kakvo li će to biti polufinale Svjetskog prvenstva u Rusiji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u polufinalu Svjetskog prvenstva nakon 20 godina. Još duže je na plasman među četiri najbolja na svjetskoj smotri čekala Engleska, nacija koja je izmislila nogomet. Njih u polufinalu nije bilo još od SP-a u Italiji 1990., a sad su konačno pod vodstvom izbornika Garetha Southgatea i uz silno talentiranu generaciju dočekali ostanak na turniru do kraja.

Hoće li Gordi Albion 14. srpnja u borbu za broncu ili će 15. srpnja igrati finale, znat ćemo u srijedu navečer nakon završetka velikog okršaja u Moskvi Hrvatska - Engleska.

Poslije ulaska svoje reprezentacije u polufinale engleski mediji uvjereni su da će napraviti i korak dalje. Na engleskim ulicama, trgovima i u pubovima ovih dana vlada euforija neslućenih razmjera, a tek je neznatno manje u njihovim medijima.

"Dajte nam Hrvatsku!", stoji na naslovnici The Suna:

"Engleski navijači su poludjeli, a igrači su obećali da će, nakon što su ušli u polufinale, ispisati povijest. Navijači su se 'ubili' u pivu, nema gdje nije bilo gužve."

Mirror piše: "Mi možemo srušiti svijet! Samo dvije utakmice dijele Englesku od slave."

Independent se plaši Ante Rebića...

Independent donosi analizu o pet stvari koje bi engleska reprezentacija morala imati na umu uoči ogleda s Vatrenima.

"Prvo, Engleska treba dobar i brz ulazak u utakmicu. Protiv Švedske su izgledali umorno što i nije iznenađujuće s obzirom na naporna putovanja i jedanaesterce protiv Kolumbije. Drugo, Ante Rebić je nevjerojatna prijetnja. Nije toliko primjetan ili atraktivan kao Modrić ili Rakitić, ali odigrao je izvanredno dobro i Engleska će morati biti svjesna njegovih sposobnosti. Treće, Hrvatska bi mogla ciljano ići na Kylea Walkera koji je u ovakvom sustavu s trojicom centralnih braniča najslabija karika. Četvrto, prekidi će biti važniji nego ikad", piše Independent i poseban naglasak stavlja na zaključak:

"Ključni za uspjeh bit će Trippier i Young. Protiv Danske je Hrvatska bila na konopcima, Knudsen i Dalsgaard su puno nadirali potiskajući Rebića i Perišića da se puno vraćaju na svoju polovicu i budu preopterećeni. Engleska ima samo jednog igrača na bokovima, ali široko igraju i Alli, Sterling i Lingard."

...a BBC tradicionalne engleske bahatosti

BBC u svojem komentaru podsjeća na glavnu snagu, ali i glavnog protivnika Engleza.

"Gareth Southgate je pravi pristojni i dostojanstveni frontman za Englesku. Dobio je i iznenadni status ikone mode zahvaljujući svom zaštitnom znaku, plavom prsluku. Igrači ga poštuju i kao osobu i kao menadžera, on je ključna polazišna točka ove Engleske i ima sve vitalne elemente za uspjeh. Njegovo cool ponašanje omogućilo je igračima slobodu koja im je trebala da se riješi okova s prethodnih turnira", ističe BBC i upozorava na jednu stvar koja se Englezima već dosta puta obila o glavu:

"Ne smije se dogoditi da igrači pretjeraju sa samopouzdanjem i da osjete ovu histeriju koja vlada kod kuće. Neka se mirno povuku u kamp na Finskom zaljevu, ništa ih ne može dalje ukloniti od ove vreve od blage, obalne klime i osamljene baze s malim stablima. Tamo neka se opuste, i oni i njihova tijela i um."

Times: "Što može poći po zlu?"

"Pokopali smo duhove i ponovno naučili voljeti svoju momčad i sad nam dovedite Hrvatsku", naslov je kolumne u londonskom Timesu koji je u nekoliko natuknica ovako predstavio Hrvatsku i usporedio je s Engleskom:

"Populacija - nešto preko četiri milijuna u usporedbi s 53 milijuna u Engleskoj. Ozbiljno su nadmašeni. FIFA renking - oni su 20., a Engleska na 12. mjestu pa što onda može poći po zlu? Poznati Hrvati - možemo li o tome poslije? Najpoznatiji izum - kravata. Da, Hrvati su izmislili kravatu - onakvu kakvu na utakmicama nosi Gareth Southgate. Veliki ili mali? Hum, na sjeverozapadu Hrvatske, službeno je mjesto s najmanjom populacijom na svijetu, koje je u jednom trenutku imalo 17 stanovnika. Pokušajte od njih sastaviti dvije nogometne momčadi", napisali su na portalu Timesa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider