Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
savršena slika

Uživali ste u Svjetskom prvenstvu? Evo kako možete nastaviti s najrealističnijim doživljajem praćenja nogometa

Završilo je Svjetsko nogometno prvenstvo! Određeni broj sretnika bio je u Rusiji i s tribina navijao za hrvatsku reprezentaciju, ali većina je utakmice pratila na malim ekranima uz najbolje i najrealističnije iskustvo gledanja.

Nogometni navijači (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Nije niti potrebno spominjati koliko Hrvati obožavaju nogomet i reprezentaciju, a utakmice na velikim natjecanjima za mnoge su praznik – uzimaju se godišnji odmori, a najveći su fanovi mjesecima skupljali novac kako bi bodrili Vatrene u Rusiji.

S obzirom na to da je mnogima Rusija bila predaleko, a put na Svjetsko prvenstvo kompliciran i jako skup, većina ljubitelja nogometa utakmice je pratila iz Hrvatske – neki su radost pobjeda osjetili gledajući utakmice na otvorenom, no većina fanova navijala je s kauča ispred televizora s obitelji i prijateljima.

Savršenstvo boja i slike

Ako već niste mogli biti u Rusiji, pa ste utakmice gledati kod kuće na televizoru, nadamo se da ste razmisliti o najboljim rješenjima, odnosno najboljim modelima s najrealističnijim prikazom slike s kojima će vam se činiti kao da ste na stadionu i utakmice gledate uživo.

Razvoj tehnologije posljednjih je godina nevjerojatan, a uvelike je utjecao i na promjene, razvoj i poboljšanja u TV industriji. Današnji modeli televizora sve su pametniji i inteligentniji, 4K rezolucija postala je standard, slika na njima je fantastična i realistična, živih boja i tonova, te pružaju iskustvo uživanja u serijama, filmovima i sportu o kakvom smo prije mogli samo sanjati.

Svake dvije godine tijekom nogometnih prvenstava, a pogotovo kada igraju naši i kada imaju velike šanse ostvariti odličan, možda i povijesni rezultat, potražnja je za televizorima najveća te trgovci kupce mame velikim popustima i mnogo nižim cijenama, tako da je sada idealno vrijeme za kupovinu novog televizora.

Ponuda TV-a zaista je velika, no oni koji ne žele kompromise i žele uživati samo u najboljoj slici na najkvalitetnijim uređajima žele mnogo više od velike dijagonale i visoke rezolucije – žele najnovije tehnologije koje će im omogućiti maksimalan i jedinstven užitak, realističan prikaz boja, HDR, široki kut gledanja, fantastičan zvuk itd.

Za obitelj i ekipu

Kao logičan izbor nameće se LG-jeva Super UHD serija televizora koja sadrži sve moderne i napredne tehnologije koje garantiraju vrhunsku kvalitetu slike i pravi kinematografski doživljaj.
Posebno treba izdvojiti Nano CellTM zaslon koji osigurava bogate, precizne i autentične boje iz bilo kojeg kuta gledanja te uživanje u savršenoj slici bez obzira na mjesto sjedenja. Nano CellTM tehnologija primjenjuje nanočestice koje poboljšavaju svaku boju te omogućuje reprodukciju cjelokupnog spektra boja.

Ovo je posebno važno za praćenje utakmica (ali, naravno, i ostalog TV sadržaja) s prijateljima i obitelji kada se više osoba nalazi u prostoriji – kvaliteta prikaza slike, odnosno boje i kontrasta jednaka je i za osobe koje se nalaze nasuprot TV-a i za one koji sjede sa strane i gledaju TV pod širokim kutom.

Kinematografski doživljaj u vlastitom domu

Za bogatstvo boja i duboke detalje zaslužan je mozak LG-jevih Super UHD televizora - inteligentni procesor α7, dok operativni sustav webOS pruža brojne pametne značajke, korištenje aplikacija i drugih usluga čak i uz glasovno upravljanje.

Kontrola pozadinskog osvjetljenja Full Array Dimming Pro poboljšava prikaz crne boje, bolje se prikazuju i detalji u sjenama te smanjuje "probijanje" pozadinskog svjetla, što omogućava i poboljšani kontrast.

Super UHD televizori s lakoćom pretvaraju sobu u kinodvoranu zahvaljujući superiornoj slici i podršci za većinu HDR formata, pa su tako kombinacija tehnologije Dolby Atmos koja stvara moćan i dinamičan zvuk i HDR format Dolby Vision garancija kinematografskog doživljaja u vlastitom domu.

LG i Kaká za sliku koja ostavlja bez daha!

Kako bi svim ljubiteljima nogometa pokazali kako su ovaj sport i novi LG-jevi SUHD LCD televizori savršena kombinacija, LG Electronics surađivao je s proslavljenim brazilskim nogometašem Kakom.

U videozapisima objavljenim na YouTubeu koji su pregledani više od 200 milijuna puta, u posebnom izazovu Kaká pokazuje svoje nogometne vještine gađajući okvir gola iz kuta od 60 stupnjeva. U izazovu su korišteni LG-jevi Super UHD TV-i, poznati i kao LG Nano CellTM TV-i te uobičajeni LCD televizori – Kaká je uspješno obavio zadatak samo na SUHD TV-u te je u ovim videozapisima najbolje prikazana važnost širine kuta gledanja.

LG LG

Gledanje uobičajenih TV-a iz širokog kuta obično narušava iskustvo gledanja zbog slabijeg prikaza boja i kontrasta, no gledatelji na LG-jevim Super UHD televizorima nemaju tih problema jer je slika savršena i iz širokog kuta gledanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider