Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hrvati i argentinci zajedno

Pogledajte ludnicu u Nižnjem Novgorodu: Hrvatski i argentinski navijači doveli atmosferu do usijanja

Atmosfera u gradu uoči utakmice bila je fantastična i bez incidenata.

Nakon što su uoči prve utakmice hrvatski navijači osvojili Kalinjingrad i stvorili dojam kao da Vatreni igraju u domovini, iste smo slike gledali i na ulicama Nižnjeg Novgoroda, ali ovoga puta dominirali su argentinski navijači.

"Vamos, vamos, Argentina", odzvanjalo je središtem Nižnjeg Novgoroda. Hrvatski navijači nisu zaostajali u pjesmi i zabavi, ali Gaučosa je bilo dvostruko više. Atmosfera u gradu je bila sjajna, a Rusi su oduševljeni zajedničkom hrvatsko-argentinskom zabavom.

"Za Argentinu putujemo i na kraju svijeta, što je to 14.000 kilometara", kazalo nam je društvo iz Buenos Airesa.

Prema pisanju ruskih medija, u Nižnji Novgorod doputovalo je možda i 20.000 Argentinaca, dok bi hrvatskih navijača moglo biti nešto više od pet tisuća.

"Malo nas je, al' nas ima", uzvraćali su hrvatski navijači.

"Nema nas toliko kao u Kalinjingradu, ali smo jednako glasni", kazao je Ante, koji je na utakmicu doputovao s prijateljima iz Berlina.

Argentina je prvu utakmicu na prvenstvu igrala u Moskvi, koja je udaljena 480 kilometara, pa su njihovi navijači odmah nakon utakmice krenuli put Nižnija. Hrvatska je Svjetsko prvenstvo otvorila u Kalinjingradu, pa je većina hrvatskih navijača stigla sinoć ili će doći na dan utakmice.

Argentince ne brine što su Messi i društvo kiksali protiv Islanda odigravši 1:1 uvjereni kako će se protiv Hrvatske vratiti na pobjednički put. Ni hrvatski navijači nisu zabrinuti.

"Ako Argentina nije mogla pobijediti Island, kako će onda nas, uništit će ih Perišić i Rebić", dodao je Mislav, koji je na utakmicu potegnuo iz Karlovca.

Kao zagrijavanje za večerašnji okršaj Vatrenih i Gaučosa navijači su odigrali svoju utakmicu, i to na jednoj plaži uz veslački kanal na Volgi. Susret je prenošen na videozidu u Fan zoni u središtu grada na Minin i Požarski trgu.

Navijače su jedino neugodno iznenadile cijene piva, koje su oko 30 kuna, čime su se tvrdnje kako će Nižnji biti jedan od najskupljih gradova na prvenstvu pokazale točnima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider